Краху не уникнути - експерт шокував прогнозом про катастрофічне падіння долара
Категорія
Економіка
Дата публікації

Краху не уникнути - експерт шокував прогнозом про катастрофічне падіння долара

Краху не уникнути - експерт шокував прогнозом про катастрофічне падіння долара
Джерело:  online.ua

Один із найбільш відомих аналітиків, колишній очільник Morgan Stanley Asia Стівен Роуч приголомшив світ вкрай несподіваним прогнозом. Він звернув увагу на те, що долар стрімко падає і продовжуватиме падати відносно євро та інших сильних валют на фоні пандемії коронавірусу та світової кризи, яка була спровокована вірусом. За його словами, зміна глобальної ситуації в поєднанні з великим дефіцитом бюджету в США призведе до краху долара - і цього не можна уникнути. Стівен Роуч не приховує той факт, що прогнозує зниження долара на 35% у порівнянні з іншими основними валютами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

"Американська економіка давно страждає від значних макродисбалансів: з дуже низькими внутрішніми запасами та постійним дефіцитом поточного рахунку. Долар впаде дуже-дуже різко... Індекс американської доларової валюти за останні два тижні збільшився на більш ніж один відсоток і цього року є відносно рівним. Але зараз не час розслаблятися. Національний рівень заощаджень, ймовірно, піде глибше у мінус, ніж це було колись в історії США чи будь-якої іншої провідної економіки світу," – заявив Стівен Роуч.

За словами аналітика, долар обвалиться впродовж наступних одного-двох років, можливо пізніше. Він також наголосив,що цей ризик практично неминучий і інвестори не повинні цього ігнорувати. Стівен Роуч звернув увагу на те, що навіть зміна керівництва у Вашингтоні в листопаді не змогла б значно змінити ситуацію. На думку фахівця, це пов'язано з тим, що законодавці намагаються боротися з економічними наслідками коронавірусної кризи безпрецедентними заходами стимулювання.

"Політикам ніколи не доводилося стикатися з чимось близьким до цього краху", - попередив експерт.

Варто зазначити, що нещодавно МВФ погіршив прогноз курсу гривні до долара на період до 2025 року. Зазначається, що на 2020 рік Фонд закладає у свої розрахунки курс на рівні 30 гривень за долар. Окрім того, вказано, що значне погіршення прогнозу щодо курсу гривні до долара зафіксували в даних меморандуму України з МВФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава уряду Денис Шмиаль звернув увагу українців на те, що зростання економіки України очікують у другій половині поточного року. Також зазначається, що у Програмі діяльності Кабміну враховано падіння ВВП на 4,8%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?