Зростання економіки: Шмигаль потішив новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зростання економіки: Шмигаль потішив новим прогнозом

Зростання економіки: Шмигаль потішив новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмиаль звернув увагу українців на те, що пандемія коронавірусу вкрай негативно вплинула на економіку світу та нашої країни. За його словами, КМУ вже встиг розробити програму стимулювання економіки подолання наслідків епідемії, яка передбачає передусім підтримку малого та середнього бізнесу. Окрім того, главу уряду наголосив, що зростання економіки України очікують у другій половині поточного року. Що важливо розуміти, у Програмі діяльності Кабміну враховано падіння ВВП на 4,8%. Ідентичний сценарій прогнозує також МВФ. Про це Денис Шмигаль повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Порівняно з +3,7 різниця дійсно 8,5%. Але вже з другого півріччя передбачається поступове зростання економіки", - прогнозує глава уряду.

За словами Дениса Шмигаля, на час карантину КМУ закривав 6 основних галузей економіки. Йдеться про галузі споживання, за якими в подальшому йде відповідне виробництво. Окрім того, він наголосив, що світова криза також спричинила зниження попиту на експортних ринках, куди були орієнтовані частина галузей промисловості.

"Відповідно, там також відбулось незначне просідання від 4% до 6%", – додав очільник Кабміну.

Варто звернути увагу на те, що в МВФ прогнозують, що у 2020 році ВВП України впаде на 8,2%. Загалом Україна зможе вийти з кризи у 2023, а то й у 2024 році. У Київській школі економіки оцінюють втрати України від запровадження карантину у 53,5 мільярда доларів.

Окрім того, 16 червня глава Мінфіну Сергій Марченко поділився з українцями несподіваною новиною — він повідомив, що Україна планує відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду до 2023 року. Також офіційний Київ розраховує отримати рейтинг інвестиційного рівня.

Як повідомляв ONLINE.UA, показник реального прожиткового мінімуму в Україні потребує нового підходу для визначення. Міністерстка соціальної політики Марина Лазебна звернула увагу на те, що він складає наразі від 4,2 до 4,3 тисячі гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?