Кравчук анонсував нові домовленості про великоднє перемир'я на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук анонсував нові домовленості про великоднє перемир'я на Донбасі

Кравчук анонсував нові домовленості про великоднє перемир'я на Донбасі
Джерело:  online.ua

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук Заявив про уточнення Києва щодо нових пропозицій про великоднє перемир’я.

Джерело: Україна 24

За словами дипломата, за основу буде взято російський проєкт режиму припинення вогню. Інша сторона запропонувала напередодні, однак його не підтримали через відсутність вказаних суб’єктів, як стверджували в українській делегації.

“Я сьогодні буквально годину тому відправив пані Хайді Грау, представнику ОБСЄ, проєкт тих доповнень або уточнень до російського проєкту. Ми вважаємо, що російський проєкт повинен бути взятий за основу... доповнення з проханням, є ще час розглянути проєкт. І можливо ми приймемо це рішення, тому що воно надзвичайно важливе. Сам факт “тиші”... останнім часом вона порушувалася і порушується”, - оголосив Кравчук.

Він звернув увагу на погодження такого підходу з усіх сторін, які беруть участь у переговорному процесу. Вони відзначили необхідність такої угоди.

Наразі представники місії СММ ОБСЄ мають надати деталі українських доповнень делегації з Російської Федерації та її маріонеткам з ОРДЛО, яких Москва запросила на зустрічі.

Ситуація на Донбасі

Нещодавно російський агресор сконцентрував біля українських державних кордонів більше сотні тисяч солдатів, військову техніку та різноманітне озброєння. Кремль пояснив це одночасно навчаннями, суверенним правом переміщувати армії російською територією та необхідністю нібито відбивати загрозу від НАТО.

Український уряд та іноземні партнери Києва оголосили про надзвичайну ескалацію протистояння — відповідного скупчення російських військ не фіксували навіть з часів 2014-2015 років.

Водночас окупаційний режим на Донбасі посилив обстріли у зоні бойових дій. Від них українські позиції потерпають буквально щодня. З початку 2021 року кількість втрат серед особового складу Збройних Сил фактично повернулася до часів перед режимом припинення вогню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?