Кравчук назвав нову мету путінської агресії на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук назвав нову мету путінської агресії на Донбасі

Кравчук назвав нову мету путінської агресії на Донбасі
Джерело:  online.ua

Режим російського президента Володимира Путіна на Донбасі планує остаточно оформити маріонеткову адміністрацію як квазідержави. Голова української делегації в Тристоронні контактній групі Леонід Кравчук стверджує, що у зв’язку з цим Москва буде надалі тиснути на Київ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Обозреватель”.

За його словами, російська сторона намагається змусити українську владу погодитися на такий сценарій під виглядом нібито завершення війни. Саме з таким тиском пов’язане загострення упродовж останніх тижнів.

“Росії потрібно, щоб Україна погодилася на її умови встановлення миру на Донбасі й статусу ОРДЛО. Як вирішили на так званому форумі, це повне підпорядкування Донецької і Луганської областей, національно-російських держав, які з часом мають інтегруватися до складу РФ”, - наголосив Кравчук.

Він наголосив, що з того боку вже відкрито говориться не про інтеграцію ОРДЛО назад в Україну, створення місцевого самоврядування на особливих умовах, припинення вогню та вибори.

“Вони ставлять уже більш масштабні завдання: створити квазідержави на українських землях, а потім ввести їх до складу Росії. Ясна річ, що на таку політику і концепцію Україна ніколи не погодиться і не збирається здавати свої національні й державні інтереси”, - наголосив дипломат.

Нагадаємо, у липні 2020 року Україна та Росія домовилися про встановлення режиму припинення вогню. Попри таке перемир’я українська сторона все одного зазнавала втрат, хоча й суттєво менших за попередні гарячі періоди.

Тим часом російський режим почав ставити Києву ультиматуми з приводу врегулювання конфронтації, а до моменту їх виконання Москва відмовилася виконувати інші обговорені на рівні ТКГ ініціативи.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна образилася на країни НАТО, які на засіданні Радбезу ООН звинуватили Росію в невиконанні Мінських угод по Донбасу. У Москві вважають, що Україна вже втратила Донбас, а розрив відносин Росії та Євросоюзу відбувається не через українські території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?