У Путіна заявили про втрату Україною Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про втрату Україною Донбасу

У Путіна заявили про втрату Україною Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна образилася на країни НАТО, які на засіданні Радбезу ООН звинуватили Росію в невиконанні Мінських угод по Донбасу. У Москві вважають, що Україна вже втратила Донбас, а розрив відносин Росії і Євросоюзу відбувається не через українські території. З такою заявою виступив глава міжнародного комітету Ради Федерації РФ Костянтин Косачев в Facebook. Він дав зрозуміти, що команда Путіна стурбована тим, що офіційний Київ має намір прилягти США до переговорів по Донбасу в надії, що американська влада зможе сильніше натиснути на Москву і змусити Кремль вивести свої війська з української території, але натякнув на те, що Росія не зрушить зі своєї принципової позиції, передає ONLINE.UA.

"В ході вчорашньої дискусії в Раді безпеки ООН група країн, що входять в НАТО, звинуватила в невиконанні мінських угод не Україну, а Росію. Отже. Євросоюз і Україна спільно обрушують відносини Євросоюзу з Росією. Американці панують. А українці наївно вважають, що розділяють не їх і що розділ в цьому випадку проходить між ЄС і Росією, а не на південному сході їх країни, який вони втратили ", - обурено відреагував Косачев на підтримку України на міжнародній арені.

Важливо відзначити, що глава МЗС РФ Сергій Лавров також обурений тим, що Брюссель готовий до рішучих дій проти Росії і має намір піти на "певний ризик" заради безпечнішого світу. Російський міністр навіть заявив, що Росія розірве відносини з ЄС і вже готується до гіршого. Однак навіть російські політологи переконані, що Лавров блефує і його заяви перш за все спрямовані на простих росіян, від яких намагається приховати слабкість і неготовність Росії дати жорстку відсіч Євросоюзу.

Нагадаємо, засідання Радбезу ООН з питання Донбасу відбулося 13 лютого. За його підсумками країни НАТО звинуватили російську сторону в невиконанні мінських угод і блокуванні рішення конфлікту на Донбасі. Зокрема, мінські домовленості передбачають повне припинення та відведення техніки, амністію, проведення виборів на окупованому Донбасі. Але їх реалізація застопорилася через те, що Київ і Москва сперечаються, в якому порядку виконувати ці кроки. Російський агресор вимагає, наприклад, провести вибори до повернення кордону і територій під державний контроль, що фактично стане легітимізацією "ДНР" і "ЛНР". Команда українського лідера Володимира Зеленського вимагає, щоб Путін вивів свої війська з Донбасу, повернув під контроль Києва ділянку російсько-українського кордону, після чого будуть проведені вибори.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський скликає засідання РНБО через загрозу нацбезпеці. Воно відбудеться 19 лютого і на ньому будуть прийняті жорсткі, але необхідні рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?