Зеленський скликає засідання РНБО через загрозу нацбезпеці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський скликає засідання РНБО через загрозу нацбезпеці

Зеленський скликає засідання РНБО через загрозу нацбезпеці
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 19 лютого, відбудеться засідання РНБО, яке скликає президент України Володимир Зеленський. Воно буде проходити в частково закритому форматі. Український глава вже доручив секретарю РНБО Олексію Данілову почати підготовку до засідання. Як відзначили в Офісі президента, загрози нацбезпеки вимагають термінових і жорстких рішень, які відповідають інтересам України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Загрози національній безпеці держави, які повинні бути усунені, вимагають обов'язкових жорстких рішень в межах, визначених Конституцією України та чинним законодавством. Суспільство має бачити державу, яка абсолютно точно знає сучасні ризики і вміє реагувати на них професійно і швидко. Очевидно також, що, на жаль, в період до 2019 року українці наочно бачили, що необхідні рішення для захисту національної безпеки, які давно назріли, з політичних міркувань відкладалися. Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін уповільненої дії, які і потребують сьогодні системної протидії ", - уточнили в ОПУ причину скликання засідання РНБО.

Нагадаємо, кілька днів тому Зеленський разом з послами країн G7 здійснив візит до зони проведення операції Об'єднаних сил. На Донбасі він побував на позиціях українських військових в районах, які найчастіше потрапляють під обстріл з боку проросійських бойовиків. Український лідер констатував, що перемир'я зірвано бойовиками і що режим припинення вогню потрібен був тільки українській стороні. Причиною зриву перемир'я і загострення ситуації на Донбасі, на думку Зеленського, є підготовкою Кремля до переговорів ТКГ і спробою російської влади натиснути на офіційний Київ.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак при цьому підкреслює, що Мінські домовленості по Донбасу практично неможливо виконати в тій редакції, в якій їх підписали. Однак, за його словами, українська сторона зробить все для їх реалізації. Єрмак підкреслив важливість того, що представники Франції і Німеччини, а також США, Великої Британії, Канади та Швеції побували на Донбасі і на власні очі побачили, що відбувається, а також і те, як Україна виконає свої зобов'язання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО готують нові санкції проти народних депутатів. Їх анонсував секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи блокування каналів Віктора Медведчука, юридичним власником яких є нардеп Тарас Козак. Данілов попередив, що санкції проти Козака - це тільки початок, оскільки в української влади є вже достатньо аргументів, щоб впровадити обмеження проти ще кількох народних обранців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?