В РНБО готують нові санкції проти народних депутатів
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО готують нові санкції проти народних депутатів

В РНБО готують нові санкції проти народних депутатів
Джерело:  online.ua

Рада національної безпеки і оборони України продовжить працювати над санкціями проти народних депутатів. Їх анонсував секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи блокування каналів Віктора Медведчука, юридичним власником яких є нардеп Тарас Козак. Данілов попередив, що санкції проти Козака - цей тільки початок, оскільки в української влади є вже достатньо аргументів, щоб впровадити обмеження проти ще кількох народних обранців. Нові санкції проти нардепів Данілов анонсував в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", передає ONLINE.UA.

"Я впевнений, що найближчим часом санкції продовжать вводить проти певних категорій осіб - і фізичних, і юридичних. Більш того я можу з упевненістю сказати, що там буде ряд депутатів, які засідають сьогодні у Верховній Раді. У нас більш ніж достатньо аргументів для того, щоб їх ввести. І якщо хтось думає, що це була одноразова акція, то він глибоко помиляється ", - сказав Данілов.

Секретар РНБО пояснив, що Козак володіє не тільки каналами 112, ZIK і NewsOne, які заблокували в Україні. За словами Данілова, соратник Медведчука є власником ще п'яти каналів Рада нацбезпеки і оборони володіє інформацією про всі його каналах. Їх діяльність зараз розслідує СБУ, і всі, як запевнив Данілов, причетні до цієї справи, понесуть відповідальність, в тому числі і кримінальну.

Нагадаємо, український глава Володимир Зеленський ввів персональні спеціальні економічні та інші санкції проти нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака 2 лютого. Ці санкції передбачають, в тому числі, блокування каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов'язують з кумом президента РФ Володимиром Путіним, нардепом від ОТЗЖ Віктором Медведчуком.

В Офісі президента України запевнили, що блокування каналів Медведчука - це не посягання на свободу слова, а боротьба з чужорідною пропагандою. В ОПУ підкреслили, що канали NewsOne, ZIK, "112 Україна" - це іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні та профінансовано Москвою, де про свободу слова вже давно не пам'ятають, а окремі журналісти стали солдатами Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що секретар РНБО поставив крапку в ситуації з блокуванням каналів Медведчука. Чиновник пояснив, що для команди Путіна деякі проросійські канали стали знаряддям у війні проти офіційного Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?