РНБО поставила крапку у ситуації з блокуванням каналів Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО поставила крапку у ситуації з блокуванням каналів Медведчука

РНБО поставила крапку у ситуації з блокуванням каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

4 лютого секретар РНБО Олексій Данілов вирішив нарешті відповісти усім, хто кинувся захищати заблоковані указом Володимира Зеленського телеканали кума Путіна Віктора Медведчука. Він наголосив, що розуміє стурбованість міжнародної та європейської федерацій журналістів, однак просить звернути увагу на українські виняткові обставини та радить ретельно вивчити контент вищезгаданих каналів. Про це Данілов написав у  Facebook, передає ONLINE.UA

"Діяльність міжнародних і національних організацій, які опікуються захистом свободи слова і відстоюванням прав журналістів, є надзвичайно важливою і невід’ємною ознакою вільного і демократичного суспільства. Стурбованість, яку ці поважні організації висловлюють щодо санкцій, введених в дію рішенням РНБО України щодо окремих інформаційних ресурсів, очікувані і зрозумілі.Водночас вважаємо за необхідне закликати поважні журналістські інституції не робити поверхневі оцінки і стандартні заяви, а вивчити деталі, розібратися у суті, а не за формою. Як сказано у заяві International и European Federation of Journalists, "заборони повинні застосовуватися лише у дуже виняткових обставинах". У зв’язку з цим хочемо поінформувати IFJ и EFJ, що Україна вже сім років живе в умовах, назва яким – війна", – наголошує секретар РНБО.

Олексій Данілов нагадав міжнародній спільноті, що РФ веде проти нашої країни війну, безсоромно використовуючи інструменти інформаційної війни, які жодним чином "не відповідають міжнародно-правовим стандартам. Посадовець наголошує, що для команди Путіна деякі проросійські канали стали знаряддям у війні проти офіційного Києва.

"Чи можлива була би робота у Франції, Великобританії, США під час Другої світової війни філій фашистських газет і радіостанцій? Їх закриття також було би розцінено як напад на "свободу слова"? А Україна на сьогоднішній день перебуває в ситуації відкритої військової агресії, коли вперше з 1945 року на європейському континенті одна країна зробила спробу анексувати частину території іншої держави.На нашу країну напали, і ми будемо діяти так, як потрібно, щоб зберегти Державу і Незалежність", – підсумував Олексій Данілов.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, пропагандистка Путіна кличе на роботу журналістів заблокованих каналів Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?