Кравчук пояснив, як Путін грає з командою Зеленського у піжмурки
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук пояснив, як Путін грає з командою Зеленського у піжмурки

Кравчук пояснив, як Путін грає з командою Зеленського у піжмурки
Джерело:  ЛІГА.net

Член команди глави держави Володимира Зеленського та очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зізнався, що наразі передумов для зустрічі лідерів "нормандської четвірки" немає. За його словами, на нові переговори марно розраховувати саме через позицію Росії, яка не виконує свою частину завдань, а також постійні ігри очільника Кремля Володимира Путіна, який просто знущається над офіційним Києвом та ігнорує усі його вимоги та пропозиції. Політик також звернув увагу на те, що Україна усі свої обіцянки щодо Донбасу давно виконала. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  liga.net.

"Поки що передумов (для зустрічі – ) я не бачу. Бо Росія висуває одну і ту ж тему: формально каже "так-так", і радники зустрічаються, щось кажуть. Але фактично зараз Росія каже: "нема потреби зустрічатися в нормандському форматі тому, що не виконано завдання минулої нормандської зустрічі 9 грудня", – заявив Леонід Кравчук.

Член команди Володимира Зеленського наголосив, що сумнівається у відповідальних діях офіційної Москви, однак після зимових свят стане більш зрозуміло, куди рухається політична ситуація.

"В Парижі цей документ підписав президент Путін. Він його підписав не для України, а для Росії, але не виконує. Вони граються в піжмурки: говорять одне, думають інше, роблять третє", – зазначив політик.

Що важливо розуміти, нещодавно анонімні джерела у Кремлі заявили, що проведення нормандського саміту найближчим часом неможливе. Поплічники Володимира Путіна скаржаться, що досі принципово не виконане жодне рішення попереднього саміту.

Однак офіційний Київ зі свого боку виконав домовленості, досягнуті торік у нормандському форматі. Як уже згадувалося раніше, Україна відкрила нові контрольні пункти в'їзду / виїзду, попри карантин; дала згоду на розмінування 19 ділянок, на розведення сил і засобів на 4 нових ділянках; заявила про готовність імплементувати "формулу Штайнмаєра" до закону про особливий статус Донбасу; 4 рази передавала списки на обмін за формулою" всіх на всіх".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський відмовився від плану "Б" щодо Донбасу через Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?