Кравчук пояснив, як Росія втрачає свій вплив на пострадянські країни
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук пояснив, як Росія втрачає свій вплив на пострадянські країни

Кравчук пояснив, як Росія втрачає свій вплив на пострадянські країни
Джерело:  Факти

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук оголосив про втрату Росією свого потужного впливу на пострадянський простір. Він навів у приклад нещодавні події в Азербайджані, Молдові. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Факти".

За словами першого президента, російський уряд втрачає свої позиції буквально на очах, однак це не заважає йому втручатися у внутрішні справи сусідів.

"Коли я був президентом, на засіданні Ради глав держав СНД президент Росії Борис Єльцин постійно наголошував, що Росія продовжує бути центром впливу на держави, створені на території колишнього Радянського Союзу", - пояснив Кравчук.

Він наголосив, президент Володимир Путін продовжує агресорську політику, втручається у значні політичні процеси у країнах. Утім, багато подій відбувається у сусідів, ймовірно, попри втручання.

"Хто припускав, що в Молдові оберуть демократичного президента [Маю] Санду, яка зажадала, щоб російські війська залишили Молдову, що народ Білорусі обуриться фальсифікацією підсумків виборів президента та наполягатиме на відставці Лукашенка, що турецькі війська увійдуть на територію Азербайджану, а член Договору про колективну безпеку Вірменія заявить, що Росія їх зрадила? Ніхто... Росія на очах втрачає свій вплив на них", - додав Кравчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, Леонід Кравчук зізнався, що наразі передумов для зустрічі лідерів"нормандської четвірки" немає. За його словами, на нові переговори марно розраховувати саме через позицію Росії, яка не виконує свою частину завдань, а також постійні ігри очільника Кремля Володимира Путіна, який просто знущається з офіційного Києва та ігнорує усі його вимоги та пропозиції. Політик також звернув увагу на те, що Україна усі свої обіцянки щодо Донбасу давно виконала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?