Кравчук викрив маніпулятивні спроби РФ ввести "ЛДНР" у переговори
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук викрив маніпулятивні спроби РФ ввести "ЛДНР" у переговори

Кравчук викрив маніпулятивні спроби РФ ввести "ЛДНР" у переговори
Джерело:  online.ua

Кремль тривалий час блокує будь-який прогрес у переговорах на рівні Тристоронньої контактної групи. Голова української делегації Леонід Кравчук наголосив, що для цього кожного разу знаходяться причини, прямо не пов’язані з процесом врегулювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

За словами дипломата, російська сторона проштовхує одночасно представників окупаційного режиму як повноцінних учасників процесу.

"Вони роблять все, щоб заблокувати процес. Спочатку штучно прив'язали його до постанови Верховної ради про місцеві вибори, потім до дорожньої карти, яку запропонували в ОРДЛО при узгодженні з Росією", - пояснив Кравчук.

Ці політичні процеси не мають жодного зв’язку з гуманітарними проблемами на кшталт перетину лінії розмежування через КПВВ, а також обмін полоненими.

Росія офіційно лише запросила представників ОРДЛО на переговори, група є тристоронньою у форматі Україна-ОБСЄ-Росія. Водночас ці особи намагаються брати активну участь у процесі.

"Таким чином "через чорний ґанок", як казав пан Райкін, вони зробили все, щоб наша Тристороння контактна група стала п'ятисторонньої… Вони запрошують на наші засідання кого вважають за потрібне, порушують порядок денний, яку пропонує ОБСЄ — пані Хайді Грау, і пропонують політичні експерименти. Скажу відверто, що у мене немає підстави сподіватися на якісь великі досягнення найближчим часом", - резюмував Кравчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер висловив думку, що офіційний Вашингтон повинен загалом підсвічувати весь переговорний процес щодо ситуації на Донбасі. На переконання дипломата, головна роль Штатів – забезпечувати підтримку, зокрема і Європейського Союзу, і створювати умови, за яких очільник Кремля Володимир Путін нарешті буде змушений розв’язати чинні проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?