Волкер назвав головну мету Путіна на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер назвав головну мету Путіна на Донбасі

Волкер назвав головну мету Путіна на Донбасі
Джерело:  online.ua

Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер висловив думку, що офіційний Вашингтон повинен загалом підсвічувати весь переговорний процес щодо ситуації на Донбасі. На переконання дипломата, головна роль Штатів – забезпечувати підтримку, зокрема і Європейського Союзу, і створювати умови, за яких очільник Кремля Володимир Путін нарешті буде змушений розв'язати чинні проблеми. Проте зараз російський президент цього точно не робить, оскільки для нього війна на Сході України – це спосіб тиску на офіційний Київ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Суспільне".

"Це для нього (Путіна – ред.) не надто гострий конфлікт, який є способом тиску на українську владу, щоб віддаляти Україну від Європи", – наголосив Курт Волкер.

На переконання американського дипломата, чим довше це триває без наслідків, тим меншу ціну російський диктатор за це платить. Головне завдання Білого дому в ситуації, що склалася, постійно доводити, що Москва платить ціну за свої дії і та ціна зростає. США повинні змусити Путіна домовитися про варіант, який буде вигідним для України.

"Головна роль лишатиметься за Францією і Німеччиною. Залучення Америкою конкретної людини може змусити США якось впливати на Росію",– переконаний Курт Волкер.

Політик також звернув увагу на те, що Штати були відсутніми у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі понад рік. На його думку, це просто невдалий наслідок імпічменту, який не змінив політику США, однак зменшив їх залученість.

Американський дипломат також нагадав, постійно існувала така тенденція, зокрема з боку ЄС, що Україна та РФ повинні погодитися на компроміс, ніби є рівна відповідальність сторін.

"Я завжди був прихильником позиції, що війна точиться винятково на українській території, ніяких боїв на території Росії немає. Україна не захоплювала Росію, це остання загарбала українські території і конфлікт триває на них", – зазначив експерт.

На переконання Курта Волкера, структурно конфлікт на Сході України не змінився. Наразі вкрай важливо, щоб США також повернулися до перемовин.

"Я таки думаю, що якби ми були більш об'єднаними в тому, що роблять союзники, є шанси, що Росія звертатиме на це більше уваги", – наголосив Волкер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про підготовку перших переговорів Зеленського та Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?