Кравчук запропонував новий ідеологічний удар по російському агресору
Категорія
Україна
Дата публікації

Кравчук запропонував новий ідеологічний удар по російському агресору

Кравчук запропонував новий ідеологічний удар по російському агресору
Джерело:  online.ua

Очільник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук закликав позбутися термінів Операція Об’єднаних сил чи антитерористична операція. Він вважає, говорити про події на Донбасі необхідно виключно як про війну України проти Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Україна 24”.

За словами першого президента, у Кремлі мають зрозуміти, що українська сторона не піде на поступки агресору.

“Хочу сказати одну річ: ми повинні діяти активно, системно і не даючи ніякої можливості, шансу нашим опонентам, Росії, думати, що Україна поступиться національними стратегічними інтересами. Цього не було і ніколи не буде”, - наголосив Кравчук.

Одночасно з цим дипломат звернув увагу на необхідність називати речі своїми іменами.

“Коли ми говоримо про війну на Донбасі, не можна говорити “вони нас провокують і стріляють, вбивають”. Це дивне формулювання. Ми повинні говорити “вони ведуть проти України реальну війну, порушують домовленості про всеосяжну тишу”, а не “провокують”. Ми будемо називати речі своїми іменами, війну війною, а не якимсь АТО, що вони вбивають, а не провокують, діємо жорстко там, де потрібно і гнучко там, де потрібно”, - резюмував Кравчук.

Нагадаємо, наразі російська сторона намагається на всіх рівнях блокувати прогрес у врегулюванні війни. На зустрічах Тристоронньої контактної групи режим Володимира Путіна буквально вимагає від України безумовно погодитися на його дорожню карту врегулювання.

Водночас інша сторона на переговорах не бажає дійсно займатися питанням відкриття транспортних коридорів до ОРДЛО та у зворотному напрямку та обговорювати новий обмін полоненими.

Як повідомляв ONLINE.UA, Тристороння контактна група провела новий раунд переговорів щодо врегулювання війни на Донбасі, під час якого українська делегація виступила з претензіями до РФ. Диппредставники Києва порушили питання про обсяги територій, які займають станом на сьогодні окуповані райони Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?