Україна озвучила Росії претензії щодо окупованих районів у мінських домовленостях
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна озвучила Росії претензії щодо окупованих районів у мінських домовленостях

Україна озвучила Росії претензії щодо окупованих районів у мінських домовленостях
Джерело:  online.ua

Тристороння контактна група провела новий раунд переговорів щодо врегулювання війни на Донбасі, під час якого українська делегація виступила з претензіями до РФ. Диппредставники Києва порушили питання про обсяги територій, які займають станом на сьогодні окуповані райони Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сергія Гармаша, члена делегації в ТКГ.

За його словами, де-факто російські загарбники утримують на 1,4 тисячі кілометрів більше, ніж вказано у мінських домовленостях.

“Ми як і раніше намагаємося з'ясувати у представників Росії, яку ж територію вони розуміють під поняттям "ОРДЛО". Тому що та, яка, за фактом, була захоплена російськими НЗФ, на 1400 км більше, ніж зафіксована в Мінських угодах, і на яку, тоді, територію поширюються мінські домовленості — залишається не зрозумілим”, - наголосив Гармаш.

Він додав, українська сторона жодного разу ще не отримала відповіді на це запитання, хоча воно прямо записане в угодах. Їх формували та підписували у певний період часу, тож невідповідність у площі ОРДЛО вказує на збройну експансію РФ навіть після узгодження документів.

“Представники Росії стверджували що це Україна і “Донбас” (що вони розуміють під цим поняттям — неясно. Напевно, частина Донецького вугільного басейну в Ростовській області РФ). Також з того боку звучав варіант - “народ Донбасу” (теж не зрозуміло, що не поділили з Україною жителі Покровська, Добропілля, Краматорська, Маріуполя... плюс півтора мільйона вимушених переселенців). Ми чітко вказали, що конфліктують Росія та Україна”, - пояснив представник у ТКГ.

Він зауважив, що за підсумками раунду переговорів сторони не дійшли згоди із зазначених питань.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд не залишає шансів на врегулювання війни на Донбасі через свою сьогоденну позицію. Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук звернув увагу на фактичну відсутність прогресу на переговорах. За його словами, перспектива прогресу на перемовинах втрачена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?