У Зеленського визнали неможливість домовитися з Путіним щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського визнали неможливість домовитися з Путіним щодо Донбасу

У Зеленського визнали неможливість домовитися з Путіним щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Російський уряд не залишає шансів на врегулювання війни на Донбасі через свою сьогоденну позицію. Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук звернув увагу на фактичну відсутність прогресу на переговорах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ першого президента незалежної України на форумі “Україна 30”.

За його словами, перспектива прогресу на перемовинах втрачена.

“Ми можемо констатувати: домовитися з РФ про врегулювання ситуації на Донбасі, в тому статусі, в якому вони себе бачать і які завдання ставить, - практично неможливо. Тобто ми маємо дивитися правді у вічі й не треба думати, що щось може змінитися найближчим часом. Руху вперед, на жаль, немає”, - наголосив Кравчук.

Він пояснив, нещодавно брав участь в телеефірі пропагандистського “Першого каналу” Кремля. Під час програми ватажок так званої “ДНР” Денис Пушилін оголосив про плани інтеграції окупованих районів Донеччини в Росію.

“Таким чином офіційно на російському телеканалі в Москві ватажок заявив про реальні цілі”, - додав голова делегації.

Водночас із цим Росія все ще заперечує власну причетність до подій на Донбасі. На міжнародному рівні Москва називає себе виключно “посередником”. Все це спричиняє нові перешкоди у врегулюванні довготривалого конфлікту.

Нагадаємо, тривалий час російська сторона разом з представниками окупаційного режиму висувала різні ультиматуму українській владі, а ухвалювати нові рішення, які необхідні для врегулювання. Наприклад, наразі Кремль вимагає від Києва односторонньо прийняти план завершення війни, який просувають вони, хоча сам процес переговорів передбачає пошук консенсусу. Одночасно з цим загострюється ситуація в зоні бойових дій.

Як повідомляв ONLINE.UA, Москва регулярно відправляє на Донбас гуманітарні конвої зі зброєю для збройних формувань, після чого бойовики підсилюють обстріли по позиціях українських військових. Спікер Кремля Дмитро Пєсков 15 лютого прокоментував останню заяву Путіна про те, що Росія ніколи не кине Донбас. Він запевнив, що Путін мав на увазі соціальну і гуманітарну допомогу для місцевих жителів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?