Кремль пояснив категоричне рішення Путіна по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль пояснив категоричне рішення Путіна по Донбасу

Кремль пояснив категоричне рішення Путіна по Донбасу
Джерело:  online.ua

Чергова заява президента Росії Володимира Путіна про допомогу Донбасу обернулася загостренням в зоні ООС. Але в Кремлі запевняють, що допомога Путіна має на увазі лише соціальну підтримку населення ОРДЛО, хоча під виглядом цієї "допомоги" офіційна Москва регулярно відправляє на Донбас гуманітарні конвої зі зброєю для збройних формувань, після чого бойовики підсилюють обстріли по позиціях українських військових. Спікер Кремля Дмитро Пєсков 15 лютого прокоментував останню заяву Путіна про те, що Росія ніколи не кине Донбас. Він запевнив, що Путін мав на увазі соціальну і гуманітарну допомогу для місцевих жителів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Справа в тому, що там, ви знаєте, живе багато росіян, багато російськомовних. Зараз це люди, які, на жаль, позбавлені соціального забезпечення з боку своєї держави, України, яким відмовлено в будь-яких державних послугах. Саме Росія організовує один за іншим конвої гуманітарної допомоги, саме Росія надає іншу допомогу цим людям. І Росія буде це продовжувати робити, тому що якщо не Росія, то більше нікому це буде робити ", - пояснив Пєсков категоричну заяву Путіна.

При цьому спікер Кремля звернув увагу на те, що Путін, говорячи про Донбас і його включення до складу Росії, так само нагадав, що будь-які кроки з цього питання мають наслідки і важливо прогнозувати їх заздалегідь. Прессекретар Путіна не став уточнювати, про які дії і наслідки йшлося, помітивши, що "з контексту все гранично зрозуміло". Тим самим він знову дав зрозуміти, що Путін не збирається включати ОРДЛО до складу РФ, незважаючи на прохання бойовиків і російських пропагандистів.

Нагадаємо, кілька тижнів тому в окупованому Донецьку пройшов так званий форум за участю, в тому числі, російських політиків і пропагандистів. На форумі взяли доктрину "Русский Донбас", яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей України та приєднання їх до Росії. У Кремлі, до речі, відмовилися від цього "документа" і заявили, що Путін не збирається включати Донбас до складу Росії. При цьому спікер Кремля Дмитро Пєсков підкреслив, що РФ "займає послідовну і відповідальну позицію щодо захисту російськомовного населення Донбасу і продовжить захищати російських".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського заявили, що Путін вже прийняв рішення по Донбасу. У ТКГ спрогнозували неминуче загострення в зоні ООС в найближчі місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?