Країна повинна: Путін особисто відреагував на відсторонення РФ від Олімпіади
Категорія
Світ
Дата публікації

Країна повинна: Путін особисто відреагував на відсторонення РФ від Олімпіади

Країна повинна: Путін особисто відреагував на відсторонення РФ від Олімпіади
Джерело:  24 канал

Президент РФ Володимир Путін заявив, що не згодний з рішенням Всесвітнього допінгового агентства (WADA) про відсторонення країни від міжнародних змагань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

З відповідним твердженням російський лідер виступив на пресконференції за підсумками "нормандських переговорів". На його думку, дискваліфікація суперечить Олімпійській хартії.

"По-перше, потрібно проаналізувати. Те, що лежить на поверхні та що я бачу відразу — є претензії до ОКР, а якщо немає, то країна повинна виступати під олімпійським прапором. В даному випадку рішення WADA суперечить хартії та ми маємо підставу подати в суд", - додав Путін.

Нагадаємо, з 2015 року РФ неодноразово звинувачували у використанні допінгових препаратів у великому спорті та спробах сховати ці порушення.

Зустріч лідерів країн "нормандського формату" відбулася ввечері у понеділок, 9 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, російські спортсмени можуть брати участь у матчах Євро-2020. Це єдине виключення у рішенні представників WADA. Вони пов'язали це з тим, що турнір не має світового рівня, тож РФ не можна виключити з нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?