Відсторонення Росії від міжнародних змагань: відомо про одне виключення
Категорія
Спорт
Дата публікації

Відсторонення Росії від міжнародних змагань: відомо про одне виключення

Відсторонення Росії від міжнародних змагань: відомо про одне виключення
Джерело:  online.ua

Росія візьме участь в чемпіонаті Європи з футболу 2020 року. У WADA пояснили, що Євро-2020 - не чемпіонат світу, тому на нього не поширюється рішення про відсторонення Росії від міжнародних змагань. Про це повідомив представник WADA, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Чемпіонат Європи не входить в категорію великих міжнародних змагань. Це не чемпіонат світу, і на нього не поширюються рекомендації комітету WADA", - заявив співрозмовник агентства, зазначивши, що Санкт-Петербург зможе прийняти матчі турніру, як і було заплановано.

Нагадаємо, чемпіонат Європи пройде влітку 2020 року в дванадцяти містах Європи. Збірна Росії вже кваліфікувалася на турнір. Три матчі групового етапу і одна чвертьфінальна гра будуть проходити в Санкт-Петербурзі.

Слід додати, що WADA заборонило Росії не тільки брати участь в міжнародних змаганнях, а й приймати на території країни чемпіонати світу, а також подавати заявки на їх проведення. Жорсткі санкції у вигляді чотирирічної заборони на відвідування міжнародних спортивних заходів також отримали російські чиновники, співробітники Олімпійського і Паралімпійського комітетів Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що керівництво Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) вирішило жорстко покарати РУСАДА за маніпуляції з допінгом російських спортсменів. Згідно з рішенням від понеділка, 9 грудня, РФ не зможе брати участь в міжнародних змаганнях найвищого рівня. Санкції триватимуть наступні 4 роки. Вони стосуються Олімпійських ігор і чемпіонатів світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?