Санкції за допінг: РФ відсторонили від Олімпіади та чемпіонатів світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Санкції за допінг: РФ відсторонили від Олімпіади та чемпіонатів світу

Санкції за допінг: РФ відсторонили від Олімпіади та чемпіонатів світу
Джерело:  online.ua

Керівництво Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) вирішило жорстко покарати РУСАДА за маніпуляції з допінгом російських спортсменів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Згідно з рішенням від понеділка, 9 грудня, РФ не зможе брати участь у міжнародних змаганнях вищого рівня. Санкції триватимуть наступні 4 роки. Вони торкаються Олімпійських ігор, чемпіонатів миру. Також російська сторона не зможе приймати великі міжнародні змагання.

Офіційно WADA визнало, що їхні російські колеги - РУСАДА - не відповідають антидопінговому кодексу.

Нагадаємо, приводом стало поширення неправдивої інформації про допінг-проби російських спортсменів. Нещодавно через маніпуляції з цими даними комітет WADA рекомендував відсторонити росіян від Олімпіади та Паралімпіади, а також чемпіонатів світу, які пов'язані з антидопінговим кодексом.

Російським спортсменам залишили можливість виступати під нейтральним прапором на змаганнях.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міжнародний олімпійський комітет напередодні підтримав введення жорстких спортивних санкцій проти РФ. Він звернувся з відповідним посланням до WADA. Окрім того, звернення щодо допінг-проб надіслано й російській стороні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?