Країни Балтії висилають російських дипломатів
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни Балтії висилають російських дипломатів

Країни Балтії висилають російських дипломатів
Джерело:  online.ua

18 березня офіційно стало відомо, що Латвія і Естонія ухвалили рішення вислати по три російських дипломати, Литва висилає чотирьох – влада країн зробила це через вторгнення РФ в Україну.

Джерело: "ЄП"

Країни Балтії висилають російських дипломатів

За словами представників МЗС Литви, вони хотіли таким чином проявити солідарність з Україною, яка уже три тижні дає відсіч російським загарбникам.

Литва закликає Росію повернутися в рамки міжнародного права, зупинити криваву війну та муки мешканців, вивести армію, що окупувала землю, з усієї території України, – наголосили литовські дипломати.

Як стверджує віцеканцлер з політичних питань МЗС Естонії Рейн Таммсаар, він уже передав дипломатичну ноту послу РФ. Політик звернув увагу на те, що діяльність дипломатів, яких видворяють з країни, суперечила Віденській конвенції про дипломатичні зносини, тому останні повинні залишити Естонію протягом 72 годин.

Фото - vm.ee

Всі троє брали безпосередню та активну участь у підриві безпеки Естонії та поширенні пропаганди, що виправдовує військові дії Росії. Таммсаар в черговий раз запевнив посла Росії, що Естонія непохитно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, і що Естонія й надалі використовуватиме всі засоби, які є в розпорядженні Естонії, для підтримки України, - йдеться в повідомленні.

За словами очільника МЗС Латвії Едгара Ринкевичса, він також ухвалив рішення видворити з країни трьох співробітників посольства Росії у Ризі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?