Країни Балтії закликали ЄС ввести нові санкції проти Росії за розгін протестів
Категорія
Політика
Дата публікації

Країни Балтії закликали ЄС ввести нові санкції проти Росії за розгін протестів

Країни Балтії закликали ЄС ввести нові санкції проти Росії за розгін протестів
Джерело:  online.ua

23 січня міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви виступили зі спільною заявою. У ній вони закликали Євросоюз ввести нові санкції проти Росії в якості покарання за жорсткий розгін протестів на підтримку опозиціонера Олексія Навального. У заяві говориться, що всі країни ЄС повинні рішуче покарати російських чиновників, відповідальних за побиття і затримання мирних громадян. Про це йдеться в заяві естонського міністра Урмаса Рейнсалу в Twitter, передає ONLINE.UA.

"Спільна заява міністрів закордонних справ Естонії, Латвії, Литви: Ми рішуче засуджуємо затримання мирних демонстрантів в Росії. Їх потрібно негайно звільнити. Всі ми в ЄС повинні рішуче вжити обмежувальних заходів щодо російських чиновників, відповідальних за арешти", - йдеться в заяві.

Крім міністрів закордонних справ країн Балтії розкритикував і засудив розгін протестів в Росії президент Литви Гітанас Науседа. Події, які зараз відбуваються в Росії, де масово затримують і б'ють активістів, він назвав "поверненням до епохи сталінізму".

"Відмова в праві на політичну опозицію - це повернення до сталінської епохи. Незаконно затримані учасники протесту, в тому числі і дружина Навального, повинні бути негайно звільнені", - почдеркнул лідер Литви.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель в свою чергу повідомив, що з тривогою спостерігає за ситуацією з придушенням протестів у Росії. Він нагадав, що вже в понеділок, 25 січня відбудеться засідання міністрів закордонних справ ЄС, на якому будуть обговорені подальші кроки Євросоюзу.

Як відомо, станом на 18:00 23 січня в ході протестів в Росії силовики затримали 1908 осіб. Серед них дружина опозиціонера - Юлія Навальна. Силовики б'ють кийками протестуючих і затримують всіх, хто попадається у них на шляху. Жорсткий розгін протестів в Росії нагадує ситуацію в Білорусі, де самопроголошений президент Олександр Лукашенко щотижня силою придушує протести, за що вже знаходиться під санкціями ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що н а акцію протесту в підтримку Навального вийшли понад 100 тисяч людей. Вона стала наймасштабнішою в історії Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?