На акції протесту в підтримку Навального вийшли понад 100 тисяч людей
Категорія
Світ
Дата публікації

На акції протесту в підтримку Навального вийшли понад 100 тисяч людей

На акції протесту в підтримку Навального вийшли понад 100 тисяч людей
Джерело:  online.ua

У суботу, 23 січня в Москві і десятках інших міст Росії пройшли масштабні акції протесту з вимогою звільнити опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували відразу ж після прильоту з Німеччини, де політик проходив лікування після отруєння отрутою "Новачок". У мітингах взяли участь мінімум 110 тисяч людей, 40 тисяч з яких протестували проти режиму Путіна в Москві. Станом на 17:30 в ході протестів силовики затримали 1614 осіб. Серед них дружина опозиціонера - Юлія Навальна. Правоохоронці продовжують жорстко затримувати протестувальників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на МБХ медіа.

За даними джерела, найбільше людей вийшло на вулиці в Москві, Санкт-Петербурзі і Єкатеринбурзі. У Москві, на даний момент на Пушкінській площі і в околицях знаходиться як мінімум 10 тисяч осіб. За оцінками Reuter, число присутніх як мінімум 40 тисяч. У Санкт-Петербурзі, в мітингу беруть участь близько 20 тисяч осіб.

Як проходить акція протесту на підтримку Навального в Москві та інших городах Росії в прямому ефірі транслює телеканал Дождь.

Як відомо, масштабні акції на підтримку Навального 23 січня відбуваються майже в 100 містах Росії. Люди вимагають звільнення опозиціонера, якого взяли під варту після його повернення з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". Навальний, якого заарештували за рішенням суду, засідання якого провели прямо в відділі поліції, закликав своїх прихильників виходити на вулицю і вимагати не тільки свого звільнення, але і всіх політв'язнів Росії, яких Кремль незаконно утримує за гратами. Генпрокуратура РФ встигла заявити, що в зв'язку із закликами до участі 23 січня 2021 року в незаконних масових заходах вона вживе заходів прокурорського реагування. Зокрема, відомство зажадало від Роскомнадзора обмежити доступ до таких закликів в інтернеті. Одночасно в МВС пригрозили, що агітатори мітингів на підтримку Навального будуть притягнуті до відповідальності ще до проведення самих акцій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві на акції протесту затримали дружину Олексія Навального- Юлію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?