Країни ЄС ще не домовилися про новий пакет санкцій проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Країни ЄС ще не домовилися про новий пакет санкцій проти РФ

Країни ЄС ще не домовилися про новий пакет санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Країни Євросоюзу ще не домовилися про дев’ятий пакет санкцій проти Росії. Очільники МЗС країн ЄС повинні зустрітися 12 грудня для подальших обговорень.

Джерело: Інтерфакс

Дипломати ЄС ще не домовилися про нові санкції проти РФ

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель припустив, що рішення про новий пакет санкцій може бути прийнято ввечері 12 грудня.

Єврокомісія висунула пропозиції. Але рішення має ухвалити Рада ЄС. 27 міністрів мають різні погляди на це питання. Відтоді як ми зробили пропозицію, а це ще не рішення, відбулися обговорення, і я сподівався, що вранці ми зможемо оголосити про "зелене світло", але поки це не так, - сказав Боррель.

Він додав, що рішення, можливо, буде ухвалено в кінці дня. При цьому залишаються певні питання, які ще потребують узгодження.

Сподіваюсь це станеться ввечері, можливо, завтра. Але я не скажу, що це буде легко, тому що є різні погляди серед країн-членів, - зазначив Боррель.

Окрім цього, дипломати обговорять подальші обмеження щодо Ірану, а також виділення додаткових 2 млрд євро на озброєння для України.

Що передбачає дев'ятий пакет санкцій ЄС проти РФ

Нагадаємо, що Єврокомісія оголосила про новий пакет санкцій проти РФ 7 грудня.

Пакет передбачає внесення до санкційного списку близько 200 фізичних та юридичних осіб.

Серед них військові, представники оборонпрому, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики та три банки.

Також пропонується запровадити новий експортний контроль й обмеження для товарів подвійного призначення, які може використовувати російська військова індустрія.

Серед них ключові хімікати, нервово-паралітичні речовини, електроніка та ІТ компоненти.

Санкції можуть застосувати проти російської індустрії дронів та чотирьох російських телеканалів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?