Угорщина виступила проти нових антиросійських санкцій ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина виступила проти нових антиросійських санкцій ЄС

Угорщина виступила проти нових антиросійських санкцій ЄС
Джерело:  online.ua

Влада Угорщини не підтримує 9 пакет санкцій ЄС проти РФ, запроваджений через злочинну та невиправдану збройну агресію Кремля проти України. 

Джерело:  Financial Times

Угорщина прагне заблокувати антиросійські санкції та допомогу Україні 

Зазначається, що офіційний Будапешт також виступив проти пропозиції подвоїти фонд ЄС із фінансування військової допомоги Україні.

У матеріалі видання наголошується, що Угорщина використовує найбільшу зброю, якою може володіти - право вето на будь-яке рішення ЄС.

Учора під час зустрічі послів ЄС Угорщина, яка вже наклала вето на пакет допомоги Україні на 18 мільярдів євро у вівторок, виступила проти нового пакету санкцій проти Росії та пропозиції подвоїти фонд ЄС для надання зброї Україні та іншим країнам, - підкреслюють автори матеріалу.

Деякі дипломати вже висловили занепокоєння тим, що Угорщина "візьме в заручники" всі майбутні рішення ЄС, які вимагають одностайності, а не лише 18 мільярдів євро для України та угоду ОЕСР щодо корпоративного податку, яку Будапешт заблокував у червні.

Вони створюють труднощі скрізь, де тільки можуть...Це стає досить передбачуваним, - зазначив один з високопосадовців ЄС.

Видання також пише, що окрім дев'ятого пакета санкцій, ще одне рішення, яке Будапешт може накласти вето, - це розширення Шенгенської зони, кандидатами на вступ до якої є Хорватія, Румунія та Болгарія.

При цьому єврокомісар із питань сільського господарства Януш Войцеховський заявив, що ЄС має переглянути угоду про вільну торгівлю з Україною та ввести обмеження на імпорт деяких продуктів харчування.

Допомога Україні є нашим стратегічним пріоритетом і це не підлягає обговоренню. Це питання безпеки, але щодо деяких продуктів цю політику доведеться переглянути. Імпорт деяких сільськогосподарських продуктів справді збільшився в кілька разів після відкриття торгівлі з Україною, - зазначив Войцеховський.

За його словами, з України у великих кількостях став надходити до ЄС імпорт кукурудзи, ріпакп та м'яса птиці, а також соняшникової олії.

Єврокомісар зазначив, що  рішення про введення мит на харчові продукти з України "буде залежати від багатьох комісарів", але на його думку, проблема існує.

Я вважаю, що проблема існує. Там, де цей експорт явно збільшився, я буду виступати за введення обмежень на імпорт, - підкреслив Войцеховський.

При цьому його заяви повністю суперечать офіційній позиції ЄС, яка полягає в тому, що надання можливості необмеженого експорту продовольства з України є необхідною умовою для допомоги зруйнованій війною економіці країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?