Більшість угорців підтримує український народ — мер Будапешта Корачонь
Категорія
Світ
Дата публікації

Більшість угорців підтримує український народ — мер Будапешта Корачонь

Більшість угорців підтримує український народ — мер Будапешта Корачонь
Джерело:  online.ua

За словами угорського опозиційного політика та мера Будапешта Гергея Корачоня, переважна більшість угорського суспільства підтримує український народ, попри те, що громадяни його країни є дуже розділеними.

Джерело: ютуб-канал "ЄП"

Мер Будапешта розповів про реальне ставлення угорців до українців

Корачонь звертає увагу на те, що угорське суспільство – це дуже розділене суспільство, яке перебуває під значним впливом угорської урядової пропаганди.

Уряд Орбана намагається представити, ніби він – єдиний представник народу Угорщини. А насправді суспільство – поділене, - пояснює опозиційний політик.

За його словами, в Угорщині переважна більшість громадян підтримують український народ, проте на тлі ефективної урядової пропаганди багато хто вірить у фейки.

Через це є люди, які вірять, що за всім, що відбувається, стоїть Америка. Ще одна відмінність: угорський уряд позиціонує себе як друга Росії, хоча угорці насправді є більш проукраїнськими, - наголошує мер Будапешта.

Окрім того, Корочань нагадав, що коли українські біженці почали приїжджати до Угорщини, вони отримали тут теплий прийом, особливо у Будапешті.

Люди активно долучилися, щоб дати їм притулок. А от щойно ми передали до України партію генераторів, обігрівачів та їжу. Звичайно, є невелика частка тих, хто вірить у російську пропаганду, але серця більшості угорців – з Україною, - повторив опозиційний політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?