Україна викликає угорського посла після нового скандалу з Орбаном
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна викликає угорського посла після нового скандалу з Орбаном

Україна викликає угорського посла після нового скандалу з Орбаном
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України вирішило викликати посла Угорщини у зв’язку з обуренням вчинком прем’єра Віктора Орбана, який прийшов на публічну подію у шарфі з мапою "Великої Угорщини". На цьому шарфі була зображена частина України у складі Угорщини.

Джерело: Фейсбук-сторінка речника МЗС Олега Ніколенка

Україна відреагувала на нову скандальну витівку Віктора Орбана

Пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин. До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Віктора Орбана. Очікуємо на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхання на територіальну цілісність України, - заявив представник українського дипломатичного відомства.

Фото - скриншот

Що відомо про новий скандал навколо Орбана

Нещодавно скандальний лідер Угорщини Віктор Орбан прийшов на товариський футбольний матч між збірними його країни та Греції в Будапешті з шарфом, на якому зображена карта "Великої Угорщини" з частинами сусідніх держав у її складі - сучасних Австрії, Словаччини, Румунії, Хорватії, Сербії та України - які належали Королівству Угорщина до кінця Першої світової війни, після чого вона втратила їх за умовами Тріанонського мирного договору.

Що важливо розуміти, публічні нагадування Орбана про втрачену "Велику Угорщину" протягом останніх років багато разів ставили причиною конфліктів з сусідніми країнами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?