Країни Європи вперше готуються порушити ядерну угоду з Іраном — що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни Європи вперше готуються порушити ядерну угоду з Іраном — що відбувається

Країни Європи вперше готуються порушити ядерну угоду з Іраном — що відбувається
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, офіційний Лондон та інші європейські держави оголосять про план вперше порушити ядерну угоду з Іраном від 2015 року. Все це пов'язано з тим, що країни не збираються скасовувати санкції проти Тегерана щодо використання ракет.

Джерело:  The Guardian

Країни Європи порушать ядерну угоду з Іраном — відома причина

Що важливо розуміти, колишній лідер США Дональд Трамп вивів країну з ядерної угоди ще 5 років тому, попри це Німеччина, Франція та Велика Британія залишилися в угоді.

За словами інсайдерів видання, ЄС і Великої Британії аргументують свій намір відійти від угоди тим, що офіційний Тегеран сам порушив угоду, відому як Спільний всеосяжний план дій (СВПД).

Окрім того, вони нагадують, що Іран надав РФ свої дрони для використання під час її вторгнення в Україну. Також анонімні джерела прогнозують можливу передачу Росії іранських балістичних ракет у майбутньому.

Що важливо знати про ядерну угоду з Іраном

Як уже згадувалося раніше, ядерна угода 2015 року включала низку дат, коли певні санкції проти юридичних осіб мають бути скасовані Заходом, але тоді, у 2015 році, не передбачалося, що угода буде настільки широко порушуватися.

Угода обмежувала збагачення урану на рівні 3,67%, але Іран збагачував його до 60%.

Термін дії санкцій офіційного Брюсселя закінчується 18 жовтня відповідно до резолюції ООН, яка закріпила ядерну угоду 2015 року.

Санкції "закликали" Тегеран не робити нічого для розробки балістичних ракет, здатних нести ядерну зброю.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?