Білорусь передумала розміщувати ядерну зброю на кордоні з Польщею
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь передумала розміщувати ядерну зброю на кордоні з Польщею

Білорусь передумала розміщувати ядерну зброю на кордоні з Польщею
Джерело:  online.ua

Влада Білорусі передумала розміщувати ядерну зброю на кордоні з Польщею, оскільки з часів СРСР у країні збереглося понад 40 точок для ядерної зброї.

Джерело: білоруські ЗМІ

Де Білорусь розмістить ядерну зброю

Держсекретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович пояснив, чому Білорусь вирішила змінити місце розміщення ядерної зброї.

Білорусь вся знаходиться біля західних кордонів. Це західний форпост Союзної держави. Не обов'язково розміщувати їх біля кордонів Польщі, Литви та Латвії. Можна розмістити де завгодно. Відстань і протяжність Білорусі - 600 км. Вона дозволяє розмістити де завгодно, — заявив він.

Вольфович додав, що в Білорусі дуже багато місць для розміщення ядерної зброї.

На території Білорусі, коли був Білоруський військовий округ (за часів СРСР, - ред.), було понад 43 точки розміщення ядерної зброї. Вони всі збереглися - президент сказав, — додав він.

Де Білорусь планувала розмістити ядерну зброю

За словами посла РФ у Білорусі Бориса Гризлова, російську тактичну ядерну зброю, яку мають намір розмістити в Білорусі, планують "присунути" до західних кордонів Союзної держави.

Вона (ядерна зброя – ред.) буде присунута до західних кордонів нашої Союзної держави і буде підвищувати можливості забезпечення нашої безпеки. Це буде зроблено, попри галас у Європі та США, — стверджує Борис Гризлов.

Він також почав цинічно брехати, що зараз як ніколи важливий паритет у питанні розміщення ядерної зброї у світі.

Якщо ми говоримо про розміщення американської ядерної зброї в країнах Європи – Італії, Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Туреччині, то і ми повинні вживати заходів, які будуть підвищувати безпеку нашої Союзної держави, — збрехав російський посол.

Окрім того, Борис Гризлов вкотре повторив, що "Росія і Білорусь – це територія Союзної держави, причому узаконена, на відміну від території країн, де США розміщують свою ядерну зброю".

За словами російського дипломата, до 1 липня 2023 року мають намір підготувати сховище для розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?