Путін припустився колосальної помилки у відносинах з Китаєм — експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін припустився колосальної помилки у відносинах з Китаєм — експерт

Путін припустився колосальної помилки у відносинах з Китаєм — експерт
Джерело:  online.ua

Російський публіцист та опозиційний політик Андрій Піонтковський звертає увагу на те, що останні гучні погрози російського диктатора Володимира Путіна щодо розміщення ядерної зброї в Білорусі по-справжньому розізлили Китай. Річ у тому, що заяви очільника Кремля перекреслюють домовленості, які глави РФ та КНР змогли досягти під час останньої зустрічі в Москві.

Джерело: "24 Канал"

Піонтковський пояснив, як Путіну вдалося розізлити Китай

На переконання опозиціонера, Путін припустився фатальної помилки, оскільки не узгодив свої заяви з китайською владою.

Андрій Піонтковський нагадав, що під час останньої зустрічі Сі Цзіньпіна та Путіна офіційні Москва та Пекін підписали спільну декларацію з Путіним щодо недопущення розміщення ядерної зброї ядерних держав на території неядерних країн.

Окрім того, згодом представник КНР підтвердив чітку позицію Китаю щодо недопущення розповсюдження ядерного озброєння в ході засідання Радбезу ООН.

Путін припустився колосальної помилки, коли почав погрожувати ядерною зброєю на наступний день після відльоту Сі Цзіньпіна. Розмахування ядерним арсеналом – це єдине, що у нього залишилось. Він навіть не зміг скласти до купи очевидні речі – два дні перед цим він підписав заяву з Сі Цзіньпінем, а потім зробив прямо протилежні кроки щодо розміщення ядерної зброї в Білорусі. Це може увійти в історію, як одна з наймасштабніших помилок політичного діяча, – зазначив експерт.

Китай більше не приховує свого невдоволення поведінкою Путіна

За словами Піонтковського, офіційний Пекін завжди звертає увагу на такі речі, як протокол та відносини між лідерами країн.

Мені здається, що Фу Цун (посол Китаю в ЄС – ред.) вперше висловив від імені Китаю невдоволення поведінкою свого васала. Китайський імператор приїхав і видав ярлик для правління Путіна і, що він зробив на знак вдячності – лише хамська поведінка на міжнародній арені, – пояснює експерт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?