Китай використовує війну в Україні для навчання своєї армії — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай використовує війну в Україні для навчання своєї армії — NYT

Китай використовує війну в Україні для навчання своєї армії — NYT
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, китайські військові аналітики уважно аналізують та вивчають битви інновацій і тактик під час російсько-української війни. Офіційний Пекін розраховує на те, що зможе використати цю інформацію у можливих майбутніх боях за Тайвань.

Джерело: New York Times

Китай вивчає поведінку України та РФ під час війни

Редакція видання вивчила близько сотні китайських документів та публікацій у медіа, у яких є аналіз війни в Україні.

Для влади КРН український фронт – це "випробувальний полігон", який дає їй можливість вчитися на успіхах та невдачах обох сторін.

З огляду на розробку Китаєм гіперзвукових ракет, які можуть бути дуже маневреними в польоті, вони проаналізували, як Росія використовувала цю зброю для знищення бункера з боєприпасами, паливного складу та інших цілей.

Окрім того, наголошується, що у КНР вивчають, як бійці ЗСУ використовували супутниковий зв'язок Starlink безпосередньо на полі бою.

Офіційний Пекін також звернув увагу на те, що ядерний шантаж російського диктатора все-таки спрацював, тому Китай може використати цю тактику у майбутньому.

Китайські аналітики дійшли висновку, що армія РФ має серйозні проблеми з браком зброї та боєприпасів, а також зі збоями у розвідці, що є однією з причин масштабних втрат країни-агресорки у живій силі.

Нам слід звернути увагу на виявлені недоліки в логістиці та постачанні російських збройних сил, - сказано в одному із китайських видань.

Китай натякає, що уже готується до боїв за Тайвань

Журналісти звернули увагу на те, що в китайських медіа уже лунають заклики підготуватися до аналогічних викликів, "коли ми розглядаємо майбутні морські переходи, захоплення островів" та інші небезпечні операції.

Влада КНР також нагадує своєму народу, Китай не вів велику війну протягом 40 років, відколи Ден Сяопін направив війська до сусіднього В'єтнаму, однак офіційний Пекін продовжує уважно вивчати історії сучасних війн між іншими країнами.

Війна в Україні є особливо важливою для Китаю, оскільки вона передбачає непряме змагання між Росією, близьким партнером Пекіна, та Сполученими Штатами та їхніми союзниками, які підтримують українські сили.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?