Країни Євросоюзу закуплять для України мільйон боєприпасів
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни Євросоюзу закуплять для України мільйон боєприпасів

Країни Євросоюзу закуплять для України мільйон боєприпасів
Джерело:  online.ua

Міністри закордонних справ та оборони країн-членів Євросоюзу домовилися спільно закупити мільйон снарядів для ЗСУ.

Джерело: Кая Каллас

Міністри ЄС домовилися про снаряди для ЗСУ

Прем’єрка Естонії Кая Каллас заявила, що сьогодні посадовці досягли спільного рішення.

Рада, що міністри закордонних справ та оборони країн ЄС сьогодні погодили ініціативу. Це допоможе наростити виробництво європейського оборонно-промислового комплексу та підвищити нашу безпеку, - написала Каллас.

Деталей угоди не оприлюднили, проте перед зустріччю глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель озвучив пропозицію, яка містить три пункти щодо боєприпасів для України сумою на 2 млрд.

  • постачання наявних запасів,

  • закупівля боєприпасів калібру 155 мм

  • переведення промисловості в режим військового стану.

Відомо, що оборонна промисловість Європи може виробляти біля 25 тисяч снарядів на місяць.

Раніше європейські дипломати повідомляли, що план передбачає передачу Україні 1 млн артилерійських снарядів протягом наступних 12 місяців.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба перебував на зустрічі дистанційно.

Найбільш пріоритетна потреба - це артилерійські боєприпаси. Йдеться не лише про кількість, але і про швидкість постачання. Що швидше ми отримаємо якомога більше снарядів, то більше життів буде збережено, - сказав він.

Кулеба сказав, що вітає ініціативу укласти Угоду про спільну закупівлю боєприпасів між низкою європейських держав та Європейським оборонним агентством.

Окрім артилерійських снарядів, Україні потрібні засоби ППО, танкові снаряди, протитанкові системи, далекобійна, високоточна зброя, навчання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?