Країни ОПЕК+ ухвалили неочікуване рішення щодо видобутку нафти - подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Країни ОПЕК+ ухвалили неочікуване рішення щодо видобутку нафти - подробиці

Країни ОПЕК+ ухвалили неочікуване рішення щодо видобутку нафти - подробиці
Джерело:  online.ua

15 липня під час чергового засідання члени ОПЕК+ вирішили поступово збільшувати видобуток нафти у зв'язку з поліпшенням попиту. Згідно з останніми даними, в ході засідання міністерського моніторингового комітету обидва співголови - міністри енергетики Росії та Саудівської Аравії Олександр Новак і принц Абдулазіз бен Сальман - заявили, що попит на нафту відновлюється і можна збільшити видобуток, але гостро стоїть питання компенсацій з боку держав, які не повністю виконували свої зобов'язання в травні і червні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

Окрім того, зазначається, що в травні країни ОПЕК+ виконали свої зобов'язання на 89%, тобто "недосдача" склала майже 1 млн б/д, в червні угода виконана на 95%, тобто на ринок надходили "зайві" 485 тис. б/д . В цілому за два місяці - близько 1,5 млн б/д. В звіті ОПЕК наголошується, що тільки країни картелю повинні в майбутньому додатково до своїх квот знизити видобуток ще на 1,3 млн б/д. Серед найбільш злісних порушників - Ірак, Нігерія, Ангола, Габон, Конго. Серед країн не-ОПЕК привселюдно називався тільки Казахстан.

"За підсумками засідання комітету принц бен Сальман сказав, що з урахуванням компенсацій скорочення видобутку нафти в серпні складе не 7,7 млн б/д, а близько 8,1-8,2 млн б/д - це нижня межа скорочення в серпні, а стеля, розрахована на основі даних вторинних джерел, - 8,343 млн б/д. Свої неухильність за угодою і наміри компенсувати "недосдачу" підтвердили Нігерія, Ірак, Ангола, Габон, Конго і не вхожий в ОПЕК Південний Судан", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що комітет також очікує до кінця липня графіків "погашення заборгованості" за червень з боку тих країн, які їх ще не представили. Наступний JMMC відбудеться 18 серпня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  навіщо Росія і Саудівська Аравія затіяли нафтову війну. На думку експетов, таким чином Москва і Ер-Ріяд хотіли знищити американську сланцеву промисловість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?