Кремль домагається капітуляції: як Україні вдалося тактично обійти Росію в питанні Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль домагається капітуляції: як Україні вдалося тактично обійти Росію в питанні Донбасу

Кремль домагається капітуляції: як Україні вдалося тактично обійти Росію в питанні Донбасу
Джерело:  24 канал

Узгодженням формули Штайнмаєра, з якої викреслені всі небезпечні для України пункти, Київ тактично обійшов Москву. Україна наполягла на тому, щоб вибори в ОРДЛО проходили за українськими законами, а це передбачає забезпечення повної безпеки, якої неможливо було досягти, реалізуючи Мінські угоди. Таку думку висловив дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара, передає ONLINE.UA з посиланням на 24 канал.

"Україна в питанні вирішення конфлікту на Донбасі зараз застосовує тактику крок за кроком. А не реалізовує "Мінськ-2" пакетом, як нам нав'язують реалізацію цих домовленостей", - пояснив Хара, підкресливши, що те, що записано в Мінських угодах, не можна реалізовувати - це буде капітуляція.

Говорячи про нормандський саміт, дипломат пояснив, що Кремль зволікає з переговорами, так як хоче домогтися, щоб Україна пішла на серйозні поступки. За словами експертів, Київ зараз і так показує, що готовий на болючі компроміси.

"Розведенням військ Україна показує - готова до болючих компромісів. Обстріл з боку бойовиків в цих пунктах підтверджують, що Росія не збирається припиняти війну. Кремль хоче політичної капітуляції України. Ми робимо маленькі кроки - обмін полоненими, відновлення моста в Станиці Луганській. І якщо ці кроки загальмуються, то точно не з ініціативи України ", - додав дипломат.

Олександр Хара вважає, що Україна повинна показати Франції та Німеччині на нормандському саміті, що проблеми з розведенням військ на Донбасі відбуваються не з вини української сторони. На думку експерта, Зеленський повинен домогтися того, щоб Європа продовжила і далі тиснути на Москву, і не тільки продовжуванням санкцій, а й посилюванням їх.

"Мир на будь-яких умовах буде означати, що рішення збройного конфлікту ми відстрочуваємо. Якщо не вирішити з Росією проблеми - повернення на наших умовах ОРДЛО і Криму, це буде означати продовження війни. Навіть, якщо припиняться обстріли", - вважає Хара.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС України Вадим Пристайко на зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ має намір закликати Європу посилити тиск на Росію, щоб Москва нарешті пішла на поступки по ситуації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?