Кремль дуже поспішає: відомо, що задумав Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль дуже поспішає: відомо, що задумав Путін

Кремль дуже поспішає: відомо, що задумав Путін
Джерело:  online.ua

Анонімні джерела видання "Коммерсант" ("Ъ") стверджують, що всеросійське голосування за поправки до Конституції РФ може пройти в кінці квітня - така "оперативність" може бути пов'язана з планами самого Путіна додати норму про саморозпуск Держдуми, що дозволить провести думські вибори раніше осені 2021 року, передає ONLINE.UA.

Як відомо, 16 січня очільник Кремля зустрівся з членами робочої групи з підготовки пропозицій про внесення поправок до Конституції

"За словами голови комітету Ради федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрія Клішас, формат всенародного голосування громадян буде обговорюватися на найближчих засіданнях робочої групи – і про референдум точно не йдеться", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що 17 січня в Інституті законодавства та порівняльного правознавства при уряді РФ відбудеться перше засідання. Представниця групи, уповноважена з прав людини в Свердловській області Тетяна Мерзлякова заявила, що, ймовірно, останнє засідання робочої групи відбудеться 26 квітня. На ньому пакет поправок буде передано Володимиру Путіну".

 "Потрібно обговорити точність кожного формулювання. Продумати, наприклад, як розвести з точки зору завдань роботу палати регіонів Радфеду і Держради. Президент попросив провести роботу над поправками у стислі терміни, при цьому розглянути всі пропозиції, які будуть надходити від членів групи", - каже депутат Держдуми Ольга Баталіна.

Також є інформація, що терміновість ухвалення поправок до Конституції пояснюється тим, що у Кремлі не виключають дострокових виборів у Держдуму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Держдума РФ провела термінове голосування за кандидатуру нового прем’єр-міністра Росії. Російські парламентарії одноголосно  затвердили на цю посаду Михайла Мішустіна, якого замість Дмитра Медведєва раніше запропонував Путін. Новому прем’єрові парламентаріі доручили вирішити завдання Путіна, який він поставив напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?