Кремль готує масову мобілізацію студентів – ГУР
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль готує масову мобілізацію студентів – ГУР

Кремль готує масову мобілізацію студентів – ГУР
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Головного управління розвідки Міноборони України, в РФ проводяться заходи із проведення чергової хвилі мобілізації, під яку можуть потрапити студенти очної форми навчання. 

Джерело: Telegram-сторінка ГУР

Що відомо про нову хвилю мобілізації в РФ 

У ГУР зазначають, що для проведення нової хвилі мобілізації на території РФ створюються так звані "дільниці оповіщення", які допомагатимуть військоматам здійснювати вручення повісток студентам.

Керівництвом Новосибірського державного педагогічного університету, Томського політехнічного університету, Томського державного педагогічного університету видано документи, які зобов’язують структурні підрозділи закладів виділити певну кількість студентів і співробітників для роботи на дільницях оповіщення, - йдеться у звіті ГУР.

Зазначається, що до цієї роботи залучатимуть громадян, які офіційно не підлягають мобілізації.

При цьому, в Томському політехнічному університеті включення до складу "дільниць" відбувається без згоди або навіть попереднього інформування визначених студентів та співробітників, - підкреслюють представники ГУР.

Керівниками дільниць призначають представників вищого керівництва учбових закладів.

У ГУР звертають увагу, що для проведення чергової хвилі мобілізації в РФ не потрібні додаткові правові підстави, оскільки оголошену у вересні 2022 року "часткову мобілізацію" офіційно так і не було завершено.

Як припускають в ГУР МО, імовірно мобілізацію в Росії буде проведено до 1 квітня - початку весняного призову на строкову службу, а в разі необхідності початок призову може бути відстрочений.

За інформацією видання The New York Times, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін може мобілізувати ще сотні тисяч росіян.

Представники американської розвідки кажуть, що вони отримують свідчення того, що незабаром він може мобілізувати ще більше росіян до армії, додавши сотні тисяч до 300 тисяч вже призваних, - йдеться у матеріалі видання.

Автори матеріалу зазначають, що  що у зверненні до Федеральних зборів Путін знову заявить, що він рятує не лише Україну від "нацизму", але й Росію – від поглинання НАТО.

Видання також припускає, що президент РФ представить війну в Україні "як битву за відновлення російських історичних земель".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?