Кремль готує потужну військову відповідь НАТО - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль готує потужну військову відповідь НАТО - що відбувається

Кремль готує потужну військову відповідь НАТО - що відбувається
Джерело:  online.ua

РФ планує організувати відповідь країнам НАТО, які влаштовують масштабні військові навчання Defender Europe 2020. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Російська газета".

За відповідною заявою виступив міністр закордонних справ Сергій Лавров. За його словами, у Кремлі дуже занепокоєні через навчання та не збираються залишати їх без реакції.

"У контексті співпраці НАТО з Євросоюзом у військовій сфері придумали термін "військовий шенген", який передбачає модернізацію всіх транспортних артерій аж до східного кордону НАТО таким чином, щоб будь-яка бойова техніка, в тому числі найбільша, могла безперешкодно проходити на схід. Я думаю, що вже одного цього факту достатнього, щоб зрозуміти небезпеку подібних ігор. Звичайно, ми повинні на це відповідати" - вважає дипломат.

Він зазначив, що відповідь Росії не повинна стати провокацією для якихось ризиків.

Нагадаємо, під час навчань НАТО будуть залучені понад 30 тисяч військовослужбовців з багатьох країн. Ці заходи — найбільш масштабні у своєму роді за останні 25 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, американське командування запланувало перекинути на територію Європи близько 20 тисяч військовослужбовців та безліч відповідної техніки. Усі вони стануть учасниками маневрів Defender Europe, основні заходи яких триватимуть у травні-червні 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?