Кремль готується заявити про "переможне" захоплення Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль готується заявити про "переможне" захоплення Донбасу

Кремль готується заявити про "переможне" захоплення Донбасу
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович зазначив, що Кремль вже найближчими днями готується заявити про захоплення Донбасу та частини півдня України, представивши це як перемогу у війні.

Джерело: Telegram-сторінка радника керівника ОП

Кремль готується заявити про перемогу у війні проти України 

Арестович зазначив, що Кремль не змінював політичних цілей щодо України.

Я так думаю, вони погодилися, що перемогою в цій війні можна буде вважати вихід на адміністративні кордони Донецької, Луганської та Херсонської областей, частково, можливо, і Запорізької, - зазначає представник ОП.

За його словами, на захоплених українських територіях окупанти проголосять про створення якоїсь "Таврійської губернії з введенням рубля в оберт, виплатами з російського бюджету, навчанням в школах, місцевими адміністраціями і т. д.

У той же час окупаційна армія РФ влаштувала обстріл населеного пункту Залізничне у Запорізькій області.

Окупанти здійснили артобстріл селища Залізничне Гуляйпільського району. Російські загарбники розтрощили місцевий шкільний заклад. Ракетним обстрілом пошкоджено будівлю приміщення, дах та вікна. Окрім того, також пошкоджень зазнали 12 будинків. Внаслідок обстрілів від отриманих осколкових поранень загинуло двоє людей, - зазначив речник Запорізької ОВА Іван Ареф'єв.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Зі свого боку голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив про скидання окупаційною армією РФ потужних бомб на територію ТОВ "Голден АГРО" у Рубіжному. Через обстріл елеватор було повністю знищено.

На підприємстві було встановлено лабораторію з найсучаснішим обладнанням, включаючи експрес-аналізатор, який забезпечував точні та швидкі аналізи всіх культур, зерносушарка потужністю 1,5 тис. тонн на добу, сепаратор, автоваги, автоматичний пробовідбірник. Рашисти хочуть влаштувати Голодомор. В окупованих містах зафіксовані випадки вивозу нашого зерна в РФ. Раніше вони також знищили всі продуктові склади в Сєвєродонецьку, - зазначає очільник ОВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?