В Пентагоні заявили про черговий провал наступу армії РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Пентагоні заявили про черговий провал наступу армії РФ в Україні

В Пентагоні заявили про черговий провал наступу армії РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Представники Пентагону вказують на мінімальний прогрес армії РФ під час масштабного наступу на сході та півдні України.

Джерело: брифінг речника Міноборони США Джона Кірбі

Армія РФ не може досягти успіху у наступі на сході України 

Речник Пентагону зазначив, що командуванню кремлівської окупаційної армії не вдалось повністю вирішити проблеми, які спіткали армію РФ ще на початку війни.

Ми як і раніше бачимо мінімальний, в кращому випадку, прогрес росіян на Донбасі. У них були невеликі успіхи на схід від Ізюма і Попасної в Луганській області. Але те, що ми побачили в Попасній, мало чим відрізняється від того, що ми бачили в інших селах на Донбасі, - зазначив представник Пентагону.

За словами Кірбі, армія РФ планує зайняти певні населені пункти, щоб оголосити про якусь свою перемогу, а потім полишити їх і повернути під контроль українських військових.

Так що за останні пару днів було багато повернень і повторень, так що я б сказав - в кращому випадку, мінімальний прогрес на Донбасі, - зазначає представник Міноборони США.

Кірбі підкреслив, що армія РФ, незважаючі на засвоєні помилки, страждає  від поганого командування і контролю, низького морального духу в багатьох підрозділах, і "далеко не ідеальної логістики".

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Вони досі не розв'язали всі свої проблеми з логістикою, і, відверто кажучи, є неприйняття жертв, ризик і неприйняття жертв, які ми продовжуємо спостерігати у росіян і зараз, не тільки в повітрі, але і на землі. Так що дуже, дуже обережно... дуже нерівномірно вони працюють на землі, а в деяких випадках, відверто кажучи, найкращим словом для опису цього було б анемія, - підкреслює Кірбі.

В американському оборонному відомстві також зауважили, що українські військові в ході контрнаступу відтіснили війська РФ від Харкова на 40 кілометрів. Що стосується південного напрямку, то там теж не фіксуються істотні зміни для РФ, а Маріуполь продовжує піддаватися ворожим ударам з повітря.

Ми продовжуємо бачити, як вони використовують бомби в Маріуполі, і, звичайно ж, вони продовжують завдавати ударів по Донбасу, зокрема по ООС. Так що серйозних змін там немає, - наголошує Кірбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?