США відправили в Україну понад 70 гаубиць і перевчили більше 200 артилеристів
Категорія
Україна
Дата публікації

США відправили в Україну понад 70 гаубиць і перевчили більше 200 артилеристів

США відправили в Україну понад 70 гаубиць і перевчили більше 200 артилеристів
Джерело:  online.ua

Понад 70 гаубиць M777 прибули в Україну, що становить близько 80% від загальної кількості - 90, які США зобов’язалися надати Україні, повідомив високопоставлений представник американської оборони.

Джерело: CNN

США навчили 200 українських артилеристів користуватися гаубицями М777

Наразі на гаубицях М777 підготовлено понад 200 українських артилеристів, у тому числі група з 50 українців, які сьогодні планують завершити навчання.

Понад 170 українських військових пройшли навчання в більш ніж одному місці на M777, і є ще більше 50, які планують закінчити сьогодні, тож коли вони закінчать навчання сьогодні — насправді вони, можливо, вже закінчили навчання — це означає, що понад 200 українських артилеристів пройшли підготовку на М777, – сказав чиновник.

Він додав, що ще понад 50 українців прибудуть на один із навчальних майданчиків за межами України «пізніше цього тижня», щоб почати навчання на гаубицях M777.

1 травня група з 20 українських військових розпочала «тижневий курс навчання» з БПЛА Phoenix Ghost, додав чиновник.

За його словами, за останні 24 години до Європейського регіону прибуло 13 рейсів американської служби безпеки для України, а ще 11 рейсів із США прибудуть до регіону протягом наступних 24 годин.

Також було «23 поставки повітряним транспортом» з п’яти інших країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?