Прокуратура оголосила першу підозру росгвардійцю за воєнні злочини в Бучі
Категорія
Україна
Дата публікації

Прокуратура оголосила першу підозру росгвардійцю за воєнні злочини в Бучі

Прокуратура оголосила першу підозру росгвардійцю за воєнні злочини в Бучі
Джерело:  online.ua

Правоохоронці оголосили першу підозру в знущанні з цивільних у Бучі Київської області. Її отримав керівник підрозділу росгвардії Сергій Колоцей, який, за даними слідства, убив чотирьох беззбройних чоловіків та катував іще одного цивільного.

Джерело: Ірина Венедіктова

Прокуратура ідентифікувала першого підозрюваного у звірствах у Бучі

Прокурори Бучі та поліцейські встановили, що саме цей військовослужбовець вбив 18 березня чотирьох беззбройних чоловіків у Бучі. 29 березня він же катував, примушуючи зізнатися у підривній діяльності проти російської армії ще одного цивільного.

Він забрав проукраїнськи налаштованого місцевого мешканця «на підвал», де бив його руками, прикладом автомата та гардою ножа.

Чоловіка вивозили на місце страти, де імітуючи розправу стріляли біля його вуха.

Венедіктова також зазначила, що окремим збоченим видом знущання і залякування потерпілого було примушування його нюхати мертву людину.

На підставі зібраних доказів, показань потерпілого та портретної експертизи, прокурори Бучанської окружної прокуратури повідомили росгвардійцю про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, поєднаних з умисними вбивствами (ч.1,2 ст. 438 КК України). Зараз ми перевіряємо його на причетність також до інших вбивств у Бучі.

Якщо ви впізнаєте цього російського військовослужбовця і маєте свідчення про його причетність до інших звірств - надсилайте докази на  сайт прокуратури  або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?