У Путіна визнали відсутність "переможних" успіхів армії РФ до 9 травня
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна визнали відсутність "переможних" успіхів армії РФ до 9 травня

У Путіна визнали відсутність "переможних" успіхів армії РФ до 9 травня
Джерело:  online.ua

Очільник кремлівської дипломатії Сергій Лавров почав виправдовувати військові провали окупаційної армії РФ у війні проти України, заявляючи, що окупаційна армія не буде підганяти війну проти України до певних сакральних дат, зокрема, 9 травня.

Джерело: "ТАСС"

У Кремлі визнали відсутність успіхів у війні проти України

При цьому Лавров цинічно зазначив, що Кремль досі розраховує на добровільне припинення спротиву збоку України.

При цьому він додав, що темпи наступу на території України "не залежать від дат", а провал путінської "спецоперації" він спробував пояснити тим, що російська армія нібито "мінімізує будь-які ризики" для українських громадян та російських військових.

Фото - Flickr.com

Російський міністр нагадав, що "в Радянському Союзі була традиція - обов'язково до якогось свята зробити щось велике, гучне", і дав зрозуміти, що до 9 травня 2022 року армія РФ нічого подібного не зробить.

Жителів заблокованого Росією Маріуполя, які ховаються від бомбардувань армії РФ у підвалах "Азовсталі", Лавров назвав ймовірними "західними офіцерами та найманцями".

Також Лавров говорив і про президента Володимира Зеленського. За його словами, російська сторона не вимагає, щоб Зеленський здався, але вимагає, щоб президент України наказав армії і українцям "припинити спротив".

При цьому голова кремлівської дипломатії заявив, що Україна змінила позицію щодо отримання гарантій безпеки.

За словами міністра, у березні в Стамбулі намітилися "деякі" контури угоди, зокрема – готовність України бути нейтральною, позаблоковою, без'ядерною країною при розумінні, що їй будуть надані гарантії безпеки. Після цього, на думку Лаврова, Київ змінив позицію.

Зараз намагаються вже по-іншому вибудовувати переговори. У тому числі хочуть спочатку від Заходу отримати гарантії безпеки, хоча ці гарантії спочатку повинні були узгоджуватися всіма разом, включаючи Росію, - цинічно зазначив Лавров.

Голова МЗС РФ зухвало підкреслив, що Україна постійно змінює позицію щодо переговорів з Кремлем.

Протягом одного дня може змінити позицію кілька разів. Чув, як він сказав, що ми демілітаризацію та денацифікацію навіть не обговорюватимемо на переговорах. По-перше, вони саботують ці переговори, так само, як і вісім років мінські домовленості, - зазначив очільник кремлівської дипломатії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?