Кремль хоче списати флагман російського флоту "Петр Великий"
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль хоче списати флагман російського флоту "Петр Великий"

Кремль хоче списати флагман російського флоту "Петр Великий"
Джерело:  online.ua

Команда диктатора Володимира Путіна уже розглядає варіант можливого виведення важкого атомного ракетного крейсера і флагмана Північного флоту Росії "Петр Великий" зі складу ВМФ. Таке рішення Кремль може ухвалити у зв'язку з "високими витратами на модернізацію".

Джерело: росЗМІ із посиланням на своїх інсайдерів у військово-морській сфері

У Росії можуть списати флагман флоту Петр Великий"

Як стверджує анонімне джерело, наразі це питання активно обговорюють.

Інсайдер також звернув увагу на те, що списання корабля пов'язане безпосередньо з неприємним досвідом ремонту і модернізації важкого атомного крейсера "Адмірал Нахімов", який підтвердив, "що це дуже затратно".

Окрім того, зазначається, що частина екіпажу "Петра Великого" вже перейшла на борт "Адмірала Нахімова", який проходить модернізацію.

Фото - відкриті джерела

Попри це інсайдер пропагандистського видання "РИА Новости" заперечує інформацію про виведення флагмана зі складу воєнно-морських сил Росії.

Що відомо про російський флагман "Петр Великий"

Що важливо розуміти, "Петр Великий" є єдиним діючим бойовим надводним атомоходом у ВМФ.

Його головні завдання - це знищення великих надводних цілей, а також забезпечення протиповітряної та протичовнової оборони.

Крейсер був закладений 11 березня 1986 року на стапелі Балтійського заводу (при закладці іменувався «Куйбишев», потім — «Юрій Андропов»).

Його вперше спустили на воду 29 квітня 1989 року.

Перейменовано на «Петр Великий» указом Президента РФ Бориса Єльцина 22 квітня 1992 року. Лише у 1998 він вступив до складу ВМФ РФ.

При назві атомного крейсера "Юрій Андропов" носив бортовий номер 183, але 22 квітня 1992 отримав назву "Петр Великий", бортовий номер - 099 отримав в 1998 після ходових випробувань і введення в експлуатацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?