Кремль може розпочати випробування ядерної зброї поблизу українського кордону
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль може розпочати випробування ядерної зброї поблизу українського кордону

Кремль може розпочати випробування ядерної зброї поблизу українського кордону
Джерело:  online.ua

У НАТО попереджають країни-члени Альянсу про можливість проведення РФ ядерних випробувань поблизу кордону із Україною.

Джерело:   The Times

Кремль готується вдастись до чергового ядерного шантажу

У НАТО вважають, що проведенням ядерних випробувань поряд із Україною Кремль планує продемонструвати готовність використання зброї масового ураження.

Побоювання щодо ядерної ескалації посилилися вчора після інформації про те, що потяг секретної ядерної дивізії рухається у бік України.

За словами військового аналітика з Польщі Конрада Музики, поїзд із військовою технікою, помічений у центральній частині Росії, пов'язаний з 12-м Головним управлінням Міністерства оборони Росії і він відповідає за ядерні боєприпаси, їх зберігання, технічне обслуговування та транспортування.

Однак, за інформацією високопоставленого джерела в НАТО, якщо Путін наважиться застосувати ядерну зброю, то, швидше за все, він застосує її в Чорному морі. Експерти вважають таку "демонстрацію" ймовірною, але при цьому не виключають застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України.

При цьому, за словами джерела, у разі застосування ядерної зброї проти України РФ може зіткнутися з ризиками. Зокрема, ракета може дати осічку і впасти поряд із російським містом.

Чи здатна РФ повністю зруйнувати критичну інфраструктуру в Україні

За словами військового експерта Олега Жданова, кремлівська армія не здатна завдати одночасного удару по всіх об'єктах критичної інфраструктури України.

А чим? На сьогоднішній день Російська Федерація не в змозі завдати масованого ракетного удару. Російська авіація не залітає у наш повітряний простір. Вони, до речі, тому і бісяться, і мстять, як можуть... Намагаються завдавати поразки нашим містам, населеним пунктам, цивільній інфраструктурі і так далі. А в іншому... По всій нашій критичній інфраструктурі навряд чи вони зможуть завдати вогневого ураження. Удари по інфраструктурі вимагають високоточних ракет, а високоточних ракет у РФ стає все менше і менше, можливості російської армії стають все менше і менше, - зазначає Жданов.

Експерт наголосив, що кремлівські окупанти наразі посилили обстріли українських міст та цивільної інфраструктури, сподіваючись на хаос та паніку серед населення.

По окремих об'єктах, так, вони зможуть, але як тільки почнуть перебувати засоби протиракетної оборони, ймовірність таких ударів ще більше наблизиться до нуля, - підкреслює Жданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?