Кремль намагається приховати інформацію про таємні урядові бункери у Москві
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль намагається приховати інформацію про таємні урядові бункери у Москві

Кремль намагається приховати інформацію про таємні урядові бункери у Москві
Джерело:  online.ua

За інформацією російських журналістів, буквально за кілька днів до злочинного вторгнення в Україну "Роскомнадзор" надіслав вимогу до адміністрації відеохостингу YouTube видалити відеозапис лекції  історика Дмитра Юркова щодо таємних урядових бункерів у Москві.

Джерело: "Медуза"

Що відомо про таємні бункери для російського уряду у Москві 

За інформацією видання, представники "Роскомнадзору" заявили, що у лекції Юркова міститься інформація, яка складає державну таємницю.

До цього Мосміськсуд у грудні 2021 року визнав відеоролик історика незаконним.

Після витоку цієї інформації від представників "Роскомнадзору" журналістам стало відомо, що в лютому 2022 року співробітник радіочастотного центру Ігор Родін відправив одному зі своїх колег документ під назвою "Держтаємниця Бункер.docx".

Зокрема, Родін пропонував додати лекцію Юркова до реєстру забороненої інформації, посилаючись на рішення суду.

Однак відео залишається у вільному доступі на YouTube досі.

YouTube у відповідь на прохання видалити запис попросив рішення суду, але Роскомнадзор відповів, що засідання минуло в закритому режимі.

Журналісти "Медузи" зазначили, що в лютому 2022 року ролик переглянули близько 35 тисяч разів, на сьогодні кількість переглядів перевищує 140 тисяч.

Примітно, що лекція дослідника заснована на його книзі "Радянські "секретні бункери", вона писалася за розсекреченими даними.

Коли Путін прийняв рішення почати війну проти України 

За інформацією російського видання "Верстка", кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін прийняв рішення щодо вторгнення в Україну ще наприкінці лютого-початку березня 2021 року.

Журналісти видання зазначають, що за три місяці до вторгнення в Кремлі вже "ділили" Україну.

Підготовка до повномасштабної війни проходила в найсуворішій секретності. Однак з літа 2021 року розмови про можливу війну стали "спільним місцем" серед людей, близьких до Кремля.

Зокрема, 12 липня 2021 Кремль оприлюднив статтю Путіна про "Про історичну єдність росіян та українців".

За інформацією журналістів видання, текст цієї статі зазнав численних змін і в одному з варіантів була пряма загроза вторгнення в Україну.

Співрозмовники журналістів повідомили, що ще за 3 місяці до початку вторгнення в кремлівських колах вже обговорювали поділ України між великими корпораціями.

За розвиток кожного регіону за задумом мала відповідати одна з державних або близьких до Кремля приватних корпорацій.

Три джерела в оточенні Путіна підтвердили, що "останньою краплею" для президента РФ у рішенні про вторгнення стали санкції проти каналів його кума - Віктора Медведчука.

Наїзд, коли у нього відібрали телебачення і партію стали фігачить, - це прямо сильно завело Путіна. Він сприйняв це як особистий випад, - розповів журналістам один з особистих знайомих Путіна.

При цьому, з самим Медведчуком Путін про вторгнення не радився. Єдиною людиною, яка мала постійний вихід на Путіна, був його друг Юрій Ковальчук.

Два джерела підтверджують, що саме він відіграв вирішальну роль у рішенні президента РФ. Під час пандемії тільки Ковальчук не виходив із резиденції Путіна, щоб не проходити карантин.

Водночас міністр оборони Сергій Шойгу "не сперечався, а навіть зрадів" рішенню Путіна. Інші ж еліти були поставлені перед фактом вже в день вторгнення.

Він не розумів, у якому стані армія знаходиться, і йому було цікаво. Він повірив у те, що Путін знає щось, чого він не знає, і дійсно думав, що буде щось не сильно серйозніше за анексію Криму, - розповідає співрозмовник з оточення Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?