Політолог описав єдиний можливий сценарій усунення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог описав єдиний можливий сценарій усунення Путіна

Політолог описав єдиний можливий сценарій усунення Путіна
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що більша частина російських еліт вкрай невдоволена політикою диктатора Володимира Путіна — особливо на тлі нових поразок армії РФ у війні проти України. Як зазначає кандидат політичних наук, експерт з Центральної та Східної Європи Іван Преображенський, попри те, що градус напруги в оточенні глави Кремля зростає, це ще не означає, що його збираються усунути.

Джерело: "24 Канал"

Як ймовірність того, що Путіна усунуть російські еліти

За словами експерта, наразі еліти РФ найбільше хвилює поділ ресурсів, грошові канали, власність, те, що можна вкрасти на тимчасово окупованих територіях.

Усі сконцентрувалися на поділі "пирога", однак поки не йдеться про поділ влади. Поки посіпаки диктатора визнають його владу.

Якщо буде серйозна військова поразка, хтось з них може спробувати. На жаль, оскільки реального розколу еліт немає (і причин для нього поки теж) шанси того, що виникне серйозна спроба державного перевороту – мінімальні, – зазначає Іван Преображенський.

Як вважає експерт, найбільш імовірний сценарій, що у ситуації розгрому Путін знайде винних серед свого оточення та миттєво поквитається з ними.

Окрім того, важливо розуміти, що диктатор має шанс утримати владу навіть уразі абсолютної поразки на українському фронті, адже ЗСУ не збираються йти на Москву.

Наразі є лише один можливий сценарій усунення Путіна

На переконання Івана Преображенського, насправді доля очільника Кремля знаходиться в руках народу - лише він має сили та можливість скинути диктатора з трону.

Цілком можливо, що росіян справді обурить та розізлить поразка "маленькій" Україні або ж втрата Криму.

Поєднання масових протестів з силовиками, готовими до перевороту, це єдиний шанс усунення Путіна, – прогнозує експерт.

Однак навіть такий сценарій, як вважає експерт, є малоймовірним, оскільки очільник Кремля залишатиметься формальним президентом РФ.

Ба більше, у 2024 році "намалює" собі чергові вибори, попри військову поразку у 2023 році", – резюмував Преображенський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?