Кремль нервує: як Зеленський обійшов Порошенка в Мюнхені
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль нервує: як Зеленський обійшов Порошенка в Мюнхені

Кремль нервує: як Зеленський обійшов Порошенка в Мюнхені
Джерело:  24 канал

Політичний експерт та співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов звернув увагу на те, що ініціатива українського лідера Володимира Зеленського щодо створення спільного патрулювання на Донбасі за хорватським сценарієм викликала нервову реакцію Кремля. За його словами, даний план вимагає багато узгоджень і необхідно тоді йти чітко за хорватським сценарієм. Окрім того, експерт порівняв підходи Зеленського та Порошенка в Мюнхені та дав їм чітку оцінку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"З одного боку, Зеленський дає пас Росії. Водночас президент наголошує, що Україна не сяде за стіл переговорів із сепаратистами. Президент закинув ідею, але окреслив червону лінію. Зеленський показує договороспроможність України. Але, якщо Росія не йде на компроміси, ми залишаємо за собою сценарій замороження конфлікту", - пояснює Дмитро Снєгирьов.

Аналітик акцентував увагу на тому, що глава держави почав робити кроки щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Потрібно звернути увагу на те, що формат його участі в Мюнхенській безпековій конференції відрізняється від Порошенка. Зеленський виступав з промовою удень, престижний час. А не ввечері, як Порошенком, коли в залі мало людей. На думку експерта, Європа втомилася від невизначеності, а не українського питання.

За словами Снєгирьова, щодо введення спільних патрулів по лінії розмежування - потрібно чітко йти за хорватським планом. Експерт нагадав, що в 1996 році рішенням РБ ООН були введені тимчасові міжнародні адміністрації, які опиралися в своїй діяльності на миротворців – п’ять тисяч чоловік.

"Перехідні міжнародні адміністрації на окупованих територіях беруть усю повноту виконавчої влади, готують вибори. І, головне, відповідають за демілітаризацію – роззброєння незаконних формувань. І потім – спільні патрулі. По-друге, вибори в Хорватії відбулися лише через два роки після введення тимчасових адміністрацій", – каже Снєгирьов.

Експерт наголошує, що необхідно наполягати на червоних лініях, спираючись на міжнародний досвід. Москва заявила, що ніколи не допустить миротворців ООН.

"Україна погоджується на діяльність міжнародних адміністрацій під егідою ОБСЄ. І під їх же охороною. Потрібно заганяти Росію в глухий кут", - додає Снєгирьов.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Зеленського хочуть терміново звернутися в ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?