Кремль обіцяє транзит газу через Україну за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль обіцяє транзит газу через Україну за однієї умови

Кремль обіцяє транзит газу через Україну за однієї умови
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна почала стверджувати, що транзит газу через Україну після 2024 року безпосередньо буде залежати саме від європейського попиту. З такою заявою виступив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Джерело: "Интерфакс"

У Путіна заговорили про транзит газу через Україну

Російські журналісти попросили представника команди Путіна відреагувати на вчорашню заяву "Газпрому" про те, що при прояві інтересу в Європі до збільшення обсягів закупівель російського газу обсяги прокачування "блакитного палива" через Україну можуть бути також збільшені.

За словами Дмитра Пєскова, тема "Північного потоку-2" і транзиту через Україну обговорювалась в ході розмови глави РФ Володимира Путіна з німецькою лідеркою Ангелою Меркель.

Окрім того, він нагадав про заяву "Газпрому", в якій той підтвердив готовність транзитувати газ через Україну після 2024 року за умови економічної доцільності та технічної готовності української ГТС.

"Переговори (про це) можуть бути тільки чисто комерційними, це переговори, які стосуються економічної субстанції, економічної доцільності. Але ви напевно звернули увагу на те, що Міллер також привітав участь представників Німеччини в цих переговорах", - заявив речник Кремля.

Як уже згадувалося раніше, дія чинної угоди "Нафтогазу" та "Газпрому" про транзит російського газу до Євросоюзу територією України закінчується 31 грудня 2024 року.

Що важливо розуміти, в нещодавно укладеній угоді між США та ФРН щодо "Північного потоку-2" офіційний Берлін зобов'язується використовувати всі наявні важелі для сприяння продовженню на 10 років угоди України про транзит газу з Росією.

Проте російська сторона не має жодних юридичних зобов’язань використовувати українську трубу після 2024 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?