Україна озвучила новий план боротьби з Північним потоком-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна озвучила новий план боротьби з Північним потоком-2

Україна озвучила новий план боротьби з Північним потоком-2
Джерело:  online.ua

Очільник правління "Нафтогаз України" Юрій Вітренко офіційно повідомиа, що Київ наполягатиме на введенні санкцій проти оператора "Північного потоку-2", оскільки без його сертифікації компанії не бронюватимуть потужності газогону та не отримуватимуть ним газ – чиновник наголошує, що США підтримують плани України.

Джерело: сайт "Нафтогазу"

Україна наполягатиме на санкціях проти оператора Північного потоку-2

За словами Вітренка, офіційний Київ продовжує пояснювати, що доки Володимир Путін використовує газ як геополітичну зброю – санкції Штатів без жодних винятків мають бути застосовані. Насамперед йдеться про санкції щодо Nord Stream AG й головних учасників цього проекту.

Чиновник стверджує, що питання загроз, які створює запуск російського газогону, буде обговорюватися під час візиту українського лідера до Штатів наприкінці серпня.

"Візит президента України пана Зеленського до США 30 серпня, це запропонована американською стороною дата – ми сподіваємося і розраховуємо на те, що ця зустріч буде дуже плідною. В українського президента буде прекрасна можливість пояснити його американському колезі, які загрози несе Північний потік-2", – підкреслив Юрій Вітренко.

За словами чиновника, для того, щоб цей газогін запрацював, повинен бути сертифікований за європейськими правилами оператор. Потім європейські компанії бронюють потужності у цього оператора і можуть отримувати газ через газопровід.

"Якщо оператор газопроводу буде під санкціями – а 100% Nord Stream AG належить Газпрому, цілком нормально накладати санкції на такого оператора, який фактично є геополітичною зброєю в руках Росії. У разі накладення санкцій на цього оператора європейські компанії не бронюватимуть потужності газопроводу і не отримуватимуть газ через нього. США готові підтримувати нас, Україну, на нашому шляху боротьби проти цього проекту. Саме тому ми вважаємо цей візит дуже вдалим", – заявив очільник правління "Нафтогаз України".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?