Кремль оперативно відповів на несподівану пропозицію команди Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль оперативно відповів на несподівану пропозицію команди Зеленського

Кремль оперативно відповів на несподівану пропозицію команди Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна заявила про готовність постачати в Україну російську вакцину від коронавіруса, яку європейські лікарі вважають небезпечною. Спікер Кремля 12 жовтня відповів на пропозицію депутата фракції "Слуга народу" Олександра Качури, який нещодавно запропонував закуповувати в РФ вакцину Супутник V ", якщо її ефективність буде доведена. Пєсков зазначив, що умови поставки російської вакцини від коронавіруса в Україну і чи буде вона платною будуть залежати від запиту Києва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Це залежить від країни, залежить від запиту. Україна поки не виявляла бажання і не говорила, що вона хоче і як вона хоче. Головне - зрозуміти, хоче цього Україна для своїх громадян або не хоче", - відповів Пєсков на питання, чи готова Росія постачати свою вакцину в Україну безкоштовно.

Також прессекретар Путіна запевнив, що російську вакцину вже скоро запустять у масове виробництво. Але вже сьогодні, за його словами, вакцини в країні досить і її вже готові купити інші держави.

Таким чином Пєсков відреагував на несподівану пропозицію Качури, який раніше заявив, що Україна "буде зобов'язана" домовлятися та закуповувати цей препарат у Росії, якщо ефективність російської вакцини від COVID-19 буде доведена і дійсно будуть відповідні рекомендації. При цьому президент України Володимир Зеленський дотримується принципово протилежної позиції. Він упевнений, що Європейський Союз допоможе Україні з вакциною від коронавіруса. За словами українського лідера, мова йде про справжню вакцину, а не ту, що викликає сумнів у вчених.

Важливо відзначити, що російську вакцину вже поставили до Білорусі і Венесуели. А кілька днів тому Путін запропонував її Ірану. Росіяни обурені планами Путіна захистити інші країни від коронавіруса, поки в Росії спостерігається черговий пік пандемії, який, за прогнозами епідеміологів і вірусологів, може бути серйозніше, ніж навесні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що жителі окупованого Донбасу звинуватили Путіна в бездіяльності, через що в так званих "ЛНР" і "ДНР" склалася катастрофічна ситуація з коронавірусом. Але і туди президент Росії не поспішає поставляти російську вакцину, яка, за його ж словами, здатна захистити людей від інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?