Кремль озвучив головні вимоги Путіна до України для припинення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль озвучив головні вимоги Путіна до України для припинення війни

Кремль озвучив головні вимоги Путіна до України для припинення війни
Джерело:  online.ua

За кілька годин після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кремль заявив, що президент РФ Володимир Путін вже сформулював вимоги для припинення війни. Це нейтральний статус і відмова від розміщення озброєнь.

Джерело: заява прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова

Путін готовий обговорювати "нейтральний статус" України

За словами Пєсков, Путін вже сформулював своє бачення того, що чекає від України.

Це нейтральний статус, це відмова від розміщення озброєнь. Тут питання, чи готове керівництво України на це, – уточнив Пєсков.

Представник Кремля дав зрозуміти, що Путін не збирається завершувати війну проти України, доки не досягне своєї мети. Терміни військової "спецоперації", як назвав Путін повномасштабне вторгнення в Україну, будуть ними визначатися "результативністю та відповідністю".

Операція має свої цілі, вони мають бути досягнуті, – додав Пєсков.

Які плани Путіна щодо захоплення України

Пєсков відмовився відповідати на запитання, чи наказав Путін захопити Київ, Харків та Одесу, і як далеко може зайти російське вторгнення в Україну.

Я не можу вам давати якусь інформацію щодо військової, технологічної та іншої складової цієї операції. Кремлю не з рук коментувати суть військової операції Росії, - заявив Пєсков.

Вторгнення Росії до України

У зведенні Генштабу ЗСУ станом на 14.00 повідомляється:

  • війська Росії завдали понад 30 ударів крилатими ракетами Калібр, РСЗВ, авіацією та артилерією по об'єктах цивільної та військової інфраструктури України;

  • на напрямках Армянськ - Херсон, Чаплинка - Каховка противник продовжує наступ за підтримки армійської авіації з перетином українського кордону;

  • фіксується робота диверсійно-розвідувальних груп у Бессарабському операційному районі та Чорноморській операційній зоні;

  • угруповання Об'єднаних сил перейшло до ведення оборонної операції;

  • певні оперативні угруповання військ здійснили перегрупування та переміщення до районів виконання завдань для ефективної відсічі російської агресії;

  • оперативно-тактичні угруповання ведуть оборонні бої у всіх напрямах висування противника.

Міністр оборони України Олексій Рєзніков звернувся до українців. Він заявив, що план ворога зламати нас не спрацював – Україна бореться та робить це успішно.

Він закликав усіх, хто готовий тримати зброю, вступати до лав тероборони. Процедура спрощена, потрібен лише паспорт. Насамперед це стосується Харкова, Києва, Запоріжжя, Херсона, Миколаєва, Одеси, Чернігова, Сум, Житомира, Рівного, Луцька, Дніпра, Донецької та Луганської областей.

Даємо зброю патріотам, які, без сумніву, готові застосувати її проти ворога, – сказав міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?